23 Martie 19

Crezi ca pe 14 Februarie este Valentines Day? Te inseli ... iata de ce!!

  • 13 Februarie 19
  • Actualitate
  • 0
    Evenimentele precum "valentines day" au darul de a scoate cei mai irational din noi ... poate va intrebati, de ce asa ceva? Pai in primul rand, pe 14 Februarie NU este valentines day ci "Sf. Cuv. Auxenţiu, Maron şi Avraam; Sf. Filimon, Ep. Gazei", adica nici un "Sfantul Valentin". Da, a fost pe 10 Februarie praznuita Sfanta Mc. Valentina, pe 16 va fi Sf. Mc. Valent, pe 24 Aprilie va fi Sf. Mc. Valentin din Durostorum, pe 18 Iulie o alta Sfanta Mc. Valentina, pe 30 Iulie alt Sf. Mc. Valentin si mai avem un alt Sf. Mc. Valentin pe 24 Octombrie....dupa cum vedeti, pe 14 Februarie NU este praznuit nici un "Sfant Valentin".
    Din pacate multi dintre cei care se numesc ortodocsi si "tocesc" scaunele de la Biserica, SARBATORESC aceasta zi ca una a "iubirii, a dragostei", de parca in celelalte zile nu ne mai iubim si foarte bine s-ar putea numi "zilele urii", pana cand vine iar 14 Februarie si acest "Sfant Valentin" ne daruieste iar o lingurita de iubire....pe bune? Sfanta Scriptura ne prezinta indemnuri de la Duhul Sfant prin scrierile Sfintilor Apostoli sa IUBIM tot timpul, sa avem rugaciunea in suflet mereu, sa ne pese de greutatea aproapelui, sa ne ajutam unii pe altii si mai ales, sa nu ne mancam unii pe altii din prea multa "iubire", pardon, dragoste...
    Daca intr-un cuplu sau intr-o familie astepti sa vina o zi de genul acesta pentru a sarbatori iubirea dintre voi, e clar ca aia nu e iubire adevarata. sau cel putin nu e ceea ce ar trebui sa fie.
    NU cinstiti sarbatori din alte "biserici" care din pacate s-au departat de Biserica lui Hristos (Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica) si Sfintii ei. Acest lucru nu poate fi numit crestin ci o mare eroare.
    Ca si concluzie, iubirea nu trebuie legata de o sarbatoare cu profund scop financiar sau de o zi anume, iubirea trebuie traita continuu, infloritor si nemuritor. Iubirea prin definitie este nemurire, iubiti ca sa fiti nemuritori!

"Iertate sunt păcatele ei cele multe, căci mult a iubit. Iar cui se iartă puţin, puţin iubeşte." Sfanta Scriptura

Sursa foto: biblia.citateortodoxe.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0