19 August 17
Acasă » Credinta
16 August 17
Autor: Admin
46
0
    Sfintii Părinti spun că plânsul este de două feluri: un plâns este fără lacrimi si altul cu lacrimi.  
    Plânsul fără lacrimi este întristarea cea după Dumnezeu. Aceasta, după Sfântul Apostol Pavel: „lucrează pocăinta fără părere de rău spre mântuire” (II Cor.7, 10). Dacă păcatul naste întristar ... Detalii... »
11 August 17
Autor: Admin
218
0
    Oamenii nu mai incap astazi in aceasta lume. Daca cineva vrea sa traiasca cinstit si duhovniceste, nu incape in aceasta lume. 
- Parinte, de ce nu incape ? 
- Cand cineva este sensibil si se afla intr-un mediu dur care ii face viata neagra, cum sa sufere? Sau trebuie sa injure, etc. sau sa plece!. Dar nu poate pl ... Detalii... »
09 August 17
Autor: Admin
109
0
    [...] Dar va spune cineva: „Maria Egipteanca, model de urmat?! Oare chiar trebuie ca toată lumea să fugă în pustie, în locuri nelocuite, în munţi?” Nu, nu toată lumea. Dar toţi trebuie să o aibă drept model în truda ei de autoîndreptare, în hotărîrea ei neclintită de a-şi schimba viaţa şi în felul cum a ajuns la această ho ... Detalii... »
08 August 17
Autor: Admin
110
0
    Toţi umblăm după fericire. Toţi o dorim, toţi o căutăm. Intru direct în intimitatea sufletelor voastre. Căutaţi fericirea în sufletele voastre. Nu o căutaţi în afara voastră. Să nu aşteptaţi fericirea să vină din altă parte, decât dinlăuntrul vostru, din sufletul vostru, unde Sălăşluieşte Domnul Iubirii, Hristos. Dacă veţi aştepta fer ... Detalii... »
06 August 17
Autor: Admin
291
0
- Eu zic ca da. Cine are harul lui Dumnezeu pentru asta poate sa-i vada.
- Dumneavoastra i-ati vazut?
- In general, despre experientele mistice e bine sa taci. Te pot atinge. Dar daca tot ma intrebi, eu l-am cunoscut in rugaciune pe parintele Arsenie Boca, pe care nu l-am vazut niciodata in viata terestra. Poate o data, cand eram copil, ... Detalii... »
06 August 17
Autor: Admin
63
0
    Multi crestini se intreaba, pe buna dreptate, cum sa se raporteze la Dumnezeu, si mai ales, cum sa I se adreseze. Pacatele ne fac sa ne simtim robi nevrednici; bucuria biruintei cu ajutorul lui Dumnezeu in incercarile vietii ne face sa simtim infierea si infratirea cu Domnul care S-a facut om ca si noi sa ne indumnezeim prin conlucrar ... Detalii... »
1 2 3 ... 104 105 »