20 Iunie 19

Controlul populaţiei și femeile

  • 09 Iunie 19
  • Stiri de interes
  • 0
    Deși creșterea populației la nivel global a încetinit și chiar s-ar putea înregistra un declin în timp ce generația noastră e încă în viață, măsurile de control al populației par să beneficieze de o finanțare inepuizabilă. Nume de marcă precum Rockefeller, Ford, Mellon și Packard se găsesc printre susţinătorii numeroaselor fundații care de-a lungul timpului au sprijinit această mișcare. Banii pentru proiectele de control al populației continuă să curgă și de la noii îmbogățiți, printre care Warren Buffet, Bill Gates, Ted Turner și George Soros. Aceștia și alții, precum Michael Bloomberg, David Rockefeller și Oprah Winfrey, s-au adunat în mai 2009 într-un „club al miliardarilor”, o întrunire la vârf, pentru a discuta cauzele preferate, stabilind populația globală drept sursa lor principală de îngrijorare.
    O persoană care a participat la întrunire a declarat pentru London Times: „Situația e de coșmar, astfel încât toată lumea din grup a fost de acord că e nevoie de o minte mare pentru o soluție. Trebuie să fie cineva independent de agențiile guvernamentale, care nu sunt pregătite pentru dezastrul care ne amenință”.
    Pe lângă faptul că sporirea populației este o nonproblemă, având în vedere că rata de fertilitate pe planetă a scăzut de la 6,5 copii per familie acum patru decenii la vreo 2,5 în momentul actual, soluțiile finanțate de bogații „controlori ai populației” adesea fac victime în rândul femeilor. Acestea și grupurile sociale defavorizate, cu alte culori ale pielii decât albă, sunt ținta tipică a măsurilor de control al populației. Cum femeile nasc copii, orice schimbare biologică sau sociologică în sensul ideilor de control al populației sau de eugenie le țintesc pe ele aproape în exclusivitate. Institutul pentru Cercetarea Populației (Population Research Institute), un grup care încearcă să demonteze mitul suprapopulării, a cuantificat impactul asupra femeilor.
    Institutul a alcătuit o listă cu 70 de abuzuri legate de controlul populației înregistrate în 30 de țări. Statistica a arătat că femeile erau vizate în 62 din cele 70 de cazuri. Abuzurile includeau sterilizarea, avortul forțat, avortul selectiv în funcție de sex, infanticidul, injecțiile cu contraceptiv injectabil Depo-Provera fără consimțământ informat.

Extras din: AVORTUL - Ultima exploatare a femeilor
Editura ProValori Media, Bucureşti, 2014
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe