18 Noiembrie 18

Comentariu canonic la noua sinaxa schismatica din data de 18 iunie 2017 de la Botosani

  • 19 Iunie 17
  • Schismatici
  • 0
    Iata ca se adeveresc cuvintele Sfintei Scripturi pe care le gasim in Sfânta Evanghelie după Matei | Capitolul 7 / 15 Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. / 16 După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? 17 Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. 
    Este clar deja pentru cei care citesc articolele de pe acest site ca acesti schismatici au incalcat cel putin aceste canoane indemnand la intreruperea pomenirii episcopilor fara justificare canonica: Scriptura condamna fara echivoc dezbinarea in Biserica lui HristosIndemnul schismaticilor de a nu se mai pomeni episcopii BOR este o mare EREZIEOSANDA EPISCOPULUI SCHISMATIC. SCHISMA FATA DE MITROPOLITSfantul si Marele Sinod din Creta aparat de Sfintele CanoanePentru cei care tulbura Biserica Ortodoxa (distribuiti - Canon)Sfantul Vasile cel mare despre schisma si schismatici (Canon)APELUL PRESBITERILOR OSANDITI DE EPISCOPI (Canon)OSANDA IERARHILOR CARE DEVIN ERETICI (canon de luat aminte pentru schismatici)Sfantul Iustin Popovici despre ecumenism si schisma (+1979)AFURISIRE SI AFURISITI (iata ce canon mai incalca schismaticii)NU ORICINE POATE PARI PE EPISCOP!! OARE DE CE nu vedem nici unul dintre aceste canoane pe site-urile schismatice? Raspunsul este clar, NU SE VREA SA SE AFLE ADEVARUL.
    Acesti schismatici se folosesc de eticheta "antiecumenist" pentru a atrage Ortodocsii de buna credinta de partea lor. Trist este ca acesti "Ortodocsi" deja pacaliti sunt neinformati cu privire la Sfanta Traditie sau Sfanta Scriptura, mai ales ca doar nu toti sunt doctori in drept canonic, ca daca erau acum nu se mai luptau contra invataturii Ortodoxe.
    Invatatura Ortodoxa indeamna fix la ceea ce indemna si Basilica.ro pe site cu titlul "Orice lămurire privind credinţa trebuie făcută în comuniune bisericească, nu în dezbinare", cititi articolul ACESTA care arata clar ca dezbinarea schismatica facuta de acesti asa zisi "antiecumenisti" este contrar invataturii Crestin Ortodoxe.
    Acesti schismatici in conferinta de presa de dupa sinaxa schismatica spun ca e infiltrata masoneria in Biserica Ortodoxa, pai oare nu Biserica Ortodoxa Romana prin madularele sale a condamnat in repetate randuri masoneria, iata articolul După 77 de ani, BOR reiterează: MASONERIA rămâne OSÂNDITĂ! Poziţia Sf. Sinod din 1937 rămâne NESCHIMBATĂ, oare voi ati inventat apa calda? Deci sa inteleg ca schismaticii au ramas fara inventii SF si au inceput sa se considere mai presus de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane facand adunari separate de Biserica Ortodoxa, incalcand astfel cel putin canoanele mai sus mentionate. (daca nu cititi toate canoanele nu o sa intelegeti ce se va exprima aici).
    Schismaticii spun in minutul 4 (in conferinta mai sus mentionata) ca au cerut Bisericii Ortodoxa Romane (atentie, au cerut ca si niste oameni din afara Bisericii lui Hristos, ei considerandu-se ca nu sunt afara de Biserica Ortodoxa totusi) sa se dezica de masonerie, pai oare nu am demonstrat ca Biserica Ortodoxa Romana e impotriva masoneriei de aproape 80 de ani??!? 
    Ei, schismaticii sunt contra CMB (Consiliul Mondial al bisericilor) unde inca nu au aflat ca Ortodocsii nu merg acolo ca sa fie indoctrinati, ci sa marturiseasca credinta dreapta Ortodoxa. Cine nu face asa ceva nu are ce cauta acolo!
    Tot in minutul 4 mentioneaza expresia "rugaciuni impreuna" care sunt interzise de canoane, dar iata ce numesc ei rugaciunea impreuna, faptul ca un catolic sau mai multi INTRA in Biserica Ortodoxa la Sfanta Liturghie si asista rugandu-se in treaba lor, in timp ce preotii ORTODOCSI continua cum este si normal slujba. Iata ce spune Canonul 9 - Timotei al Alexandriei / 45, 65 ap.; 6, 9, 32, 33, 34 Laod, deci intelegem clar ca ereticii POT asista la Sfanta Liturghie conform canonului mentionat. Foarte important de studiat si trimiterile canonului ca sa intelegem cu adevarat ce trebuie inteles despre subiect.
    La minutul 4:30 unul dintre schismatici spune ca Sinodul din Creta a fost eretic, oare? Iata ce spun Sfintele Canoane si un profesor doctor in drept canonic, Patriciu Vlaicu AICI si Rafail Noica AICI
    Schismaticii continua si fac un apropo la denumirea de "biserica" a ereticilor, pai uite ce spun Sfintele Canoane: Afla de ce au fost numiti ereticii "biserica" la Sinodul din Creta din punct de vedere canonic  
    Se continua facandu-se apropo de "casatoriile mixte" ca ar fi fost legiferate la Sinodul din Creta, dar Sinodul din Creta nu a facut altceva decat sa respecte Sfintele Canoane, nu a legiferat nimic, iata ce spun Sfintele Canoane: Despre casatoriile mixte din punct de vedere Canonic
    Oare de ce se fac atat de mult de ras??
 

    Incearca cu trei canoane sa isi argumenteze erezia ca si sectarii cu versetele modificate de ei in Biblie luand un verset dintr-un capitol, altul din alta parte si restalmacesc ca sa iasa ca ei dar nu se poate nici asa ... iata ce spun Sfintele Canoane, trebuie sa te adresezi Sfantului Sinod al Bisericii Autocefale Ortodoxe si sa astepti judecata sinodiceasca, studiati canoanele: Indemnul schismaticilor de a nu se mai pomeni episcopii BOR este o mare EREZIE. Nu au cum sa respecte Sfintele Canoane acesti schismatici din moment ce ei NU RECUNOSC SINODUL BISERICII ORTODOXE ROMANE, ei pot cel mult sa restalmaceasca.
    In minutul 6 unul dintre schismatici spune: "daca un episcop propovaduieste erezia", unde asa ceva? Ati demonstrat asa ceva vreodata? Niciodata!
    In minutul 8 si 26 de secunde aflam de la un schismatic ca ceilalti schismatici ar trebui sa mearga doar acolo unde a fost intrerupta pomenirea ierarhului (mare erezie) pe cand tot intr-o sinaxa a lor schismatica (A avut loc SINAXA TALHAREASCA A SCHISMATICILOR) aflam ca schismaticii se pot duce si la Biserici unde se pomeneste (cum este si normal) ierarhul locului. Oare intr-o Biserica nu trebuie sa fie aceeasi invatatura?? V-ati incurcat in cuvinte dragilor? Ati uitat ce ati vorbit in ultima sinaxa talhareasca?
    Aproape de minutul 9 se vorbeste de o "represiune venita de la autoritatile Bisericesti", evident ca au fost unii schismatici caterisiti (Iata la ce duce incalcarea canoanelor, CATERISIRE), au incalcat Sfintele Canoane, adica o foarte importanta invatatura din Sfanta Traditie. Va informez ca Sfintele Canoane interzic savarsirea de asa zise "taine" de catre "preotii" caterisiti caci ei sunt mireni, iata ce spune canonul "PREOTII CATERISITI SI CEI CE PARASESC PREOTIA SE NUMARA INTRE MIRENI". Tot in acest minut sunt acuzati episcopii ca "judeca propia cauza", gresit, ei doar pun in aplicare Sfintele Canoane. Din punctul meu de vedere ar trebui sa fie mai drastici cu privire la aplicarea canoanelor.
    Ajungand la minutul 11:30 aud cu stupoare o alta "placa", si anume ca la Sinodul din Creta a fost legiferat ecumenismul ... cum fratilor?? Niciodata nu a putut sa se demonstreze acest lucru si totusi se foloseste aceasta expresie care este cu totul hilara.
   Parintele Theodor Zisis acuza Sinodul din Creta ca acolo s-ar fi numit ereticii "biserica", uite cine i-a numit prima data "biserica": IPS HIEROTHEOS VLACHOS criticat pe siteul Doxologia intr-un BIZAR ARTICOL APOLOGETIC FATA DE SINODUL DIN CRETA. Autorul formulei “denumirea istorica a altor biserici” ar fi chiar… pr. Theodor Zisis. Avem din ce in ce mai multe semne de intrebare ...
    In aceasta conferinta a sinaxei schismaticilor se lauda Bisericile Autocefale Ortodoxe care nu au participat la Sinodul din Creta, uite ce noutate avem aici: Patriarhul Catolicos Ilia al Georgiei s-a întâlnit cu papa Francisc, la Palatul Patriarhal din Tbilisi (Video). Oare unde e erezia aici? Nicaieri, dar daca s-ar fi intalnit Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, IPS Daniel cu Papa era mare deranj ... asa Biserica Ortodoxa Georgiana este laudata in continuare.
    Schismaticii sunt deranjati ca sunt numiti schismatici, pai acestia ar trebui sa stie ca schismatici s-au facut singuri, nu i-au facut altii. Mitropolitul Ierotheos Vlachos: Gruparile schismatice, in timp, devin eretice
    Schismaticii spun ca nu au intentia sa intre sub o alta jurisdictie a unui alt episcop care nu este al locului, pai eu ma intreb, la Sfanta Liturghie atunci pe cine pomeniti daca nu pomeniti episcopul locului?? Oare prin cine este dat Harul preotiei? Din nou degringolada grava ... 
    Dragi cititori, in conferinta mai sus amintita, aproape de minutul 17 se spune ca Mitropolia Moldovei "merge spre ecumenism", deci deducem ca nu ar fi ecumenista, dupa cum au spus tot ei mai devreme. Din nou momente hilare.
    IPS IEROTHEOS VLACHOS este impotriva actiunilor schismatice ale site-urilor saccsiv sau sinodultalharesc
    Conferinta la minutele 17-18 pana in minutul 26, adica pana la sfarsitul conferintei continua intr-o atmosfera de justificare, de incercare de justificare a schismei la care lucreaza, se mai loveste in Biserica Ortodoxa Romana, dupa aceea se lauda cu 600 de oameni prezenti acolo pe care nu i-a vazut nimeni si iau aproape in batjocura cinstea Bisericii Ortodoxe Romane fata de marturisitorii temnitelor comuniste. Se mai spune acolo ca ei nu fac prozelitism ca si sectarii, oare prin asociatiile si zecile de site-uri care au aparut ca ciupercile dupa ploaie facand propaganda schismatica ce faceti?? In minutul 25 se vorbeste de un "apel la libera constiinta a omului", oare uitam asa repede zecile de Sfinte Canoane si scrieri ale Sfintilor Ortodoxiei, versete din Sfanta Scriptura calcate de voi in picioare??
    Schismaticii justificandu-se cu privire la nepomenirea ierarhului care am stabilit ca este o erezie in contextul a ceea ce fac ei din punctul de vedere al Sfintelor Canoane observam ca la aceasta conferinta nu exista nici o Sfanta Icoana, o Sfanta Cruce, nimic ... poate ca asta spune mult mai multe decat am scris eu aici.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0