23 Martie 19

Ciocolată cu dragoste

  • 28 Februarie 19
  • Televiziune, mass media
  • 0
    „…o ciocolată românească avea curajul să ispitească femeile într-o călătorie spre a-şi descoperi propria senzualitate, a-şi dezmierda toate cele şase simturi, aproape până la hedonism. (…) În toamna anului trecut, televizoarele surprindeau un cuplu atipic de amanti – ea albă, el negru – într-o scenă aprinsă în dormitor; totul însă numai pentru a descoperi în final că femeia nu voia decât ciocolata care îi acoperea în întregime partenerul. La început, unele femei au fost şocate, dar de-a dreptul cucerite de modul în care le «vorbea» Kandia. Altele, însă, refuzau să accepte un astfel de produs, le era ruşine să cumpere ciocolata, «ce ar spune vânzătoarea despre mine?», mărturiseau ele. După aproape un an în care Kandia le-a dezvăluit poveşti şi le-a surprins cu ispititorul gust catifelat, în care clădirile au prins buze de ciocolată, aceleaşi fiinte, care şi-au reprimat initial plăcerile Kandia, iată ce povesteau: «Pentru noi, femeile, ciocolata reprezintă o ispită căreia nu-i poti rezista; o plăcere intensă, aproape un păcat, dar şi o prietenă intimă, care îti împărtăşeşte şi îti degustă chiar şi cele mai tulburătoare şi mai incitante secrete…»” (Andreea Hirică, „Erotismul gustului”).
    Citind despre reclama la Kandia, ne dăm seama că secventele cu reclama la hot-dog făcută de Keanu Reeves sunt foarte aproape de realitate. Creatorii de reclame nu se gândesc decât să convingă publicul să cumpere un anumit produs. Dacă vânzările cresc, ei şi-au făcut datoria, le-a crescut level-ul, le-au sporit încasările… Nu-i interesează faptul că pentru a-şi atinge scopul au făcut lumea un pic mai pătimaşă, mai animalică, mai murdară…
    Nu e greu de înteles de ce patima desfrâului este ingredient de bază în atâtea reclame. Vrei să îti cumperi maşină, frigider, calculator, haine? „Ei” ştiu că le vei cumpăra mai uşor dacă le vor stropi cu câteva picături de erotism.

Extras din: Danion  Vasile - Tinerii şi sexualitatea / PĂCATE  NOI,  PĂCATE  VECHI - EDITURA EGUMENITA
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0