20 Martie 19

Cele mai noi informatii despre parintele Hrisostom Filipescu ii da dreptate parintelui Sturzu cu privire la acest caz

  • 15 Noiembrie 18
  • Actualitate
  • 2
    Declaratia parintelui Constantin Sturzu, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei, a fost cea mai aproape de adevar din tot ceea ce a circulat pe internet. Chiar site-ul nostru a fost sceptic la aceasta declaratie, nevenindu-ne sa credem un astfel de scenariu, ci ca el ar fi mai de graba bine, intr-o locatie din Bucuresti cu telefonul furat. Din pacate nu a fost asa cum speram noi iar cele mai rele temeri ale noastre s-au adeverit, "fostul egumen al schitului ”Sfânta Maria Magdalena” din Țibucani, părintele Hrisostom Filipescu, a fost găsit în Germania, unde, de altfel, se afla de aproape 10 zile. El se află, momentan, în custodia autorităților, care l-au găsit după ce a fost pus în urmărire și Biroul SIRENE a preluat alerta și a distribuit-o tuturor polițiilor europene.
    Părintele se află într-un fel de centru de deținere, unde va rămâne până se lămuresc autoritățile germane în privința motivelor pentru care era dat în urmărire. Oricum, oficialii nemți au realizat că se află într-o stare psihică precară, motiv pentru care a fost consultat de un specialist, care i-a recomandat un tratament. Capacitatea de exercițiu a părintelui nu poate fi pusă sub semnul întrebării, în acest moment, câtă vreme nu există niciun document medical în acest sens, așa încât dorința sa ca nimeni din România să nu fie informat despre locul unde se află trebuie respectată", conform mesagerulneamt.ro . Iata ce a declarat si purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei, parintele Constantin Sturzu pe data de 2 Noiembrie, "in 2011 a mai avut o cădere psihică gravă, în urma căreia și-a revenit însă, având de atunci o frumoasă activitate ca egumen de schit. De altfel, acum o săptămână a primit chiar rangul de protosinghel (și) pentru activitatea de la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din localitatea Păstrăveni, unde activa ca psiholog clinician.
    Unele antecedente din familie, poate și prea multa expunere mediatică, cu siguranță și din pizma și din lucrarea diavolului - toate acestea sau unele dintre ele au contribuit la aducerea Părintelui Hrisostom în această suferință psihică. Spun asta pentru cei ce se tot întreabă cum de este posibilă o astfel de situație pentru un monah. Ideea este să nu-l judecați ci, pe cât de mult puteți, să-l pomeniți la rugăciune, iar dacă-l întâlniți pe undeva, să-l sprijiniți și să-l sfătuiți să accepte ajutor de specialitate și asistență duhovnicească."

    Din asta deducem ca indemnul parintelui Constantin Sturzu este cat se poate de actual cu privire la parintele Hrisostom Filipescu, asadar, "ideea este să nu-l judecați ci, pe cât de mult puteți, să-l pomeniți la rugăciune, iar dacă-l întâlniți pe undeva, să-l sprijiniți și să-l sfătuiți să accepte ajutor de specialitate și asistență duhovnicească."

P.S. Parintele Constantin Sturzu nu il face nicidecum "nebun" pe parintele Hrisostom Filipescu si nici nu da vre-un diagnostic, asa cum nici sursa site-ului mesagerulneamt.ro nu o face.

P.S. 2: ”Astăzi, 14 noiembrie a.c., în urma activităților întreprinse de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri din cadrul I.P.J. Neamț, bărbatul de 33 de ani, din localitatea Țibucani, a fost depistat pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, iar la solicitarea acestuia nu putem comunica locația exactă în care se află”, anunță IPJ Neamt.

"Datorita legilor in vigoare privind informatiile cu caracter personal, politistii nemteni nu pot oferi mai multe date, insa noi am aflat pe surse ca Hrisostom Filipescu a fost gasit intr-o localitate din Germania si nu a fost victima vreunei infractiuni. Preotul ar fi declarat politistilor din Germania ca nu doreste sa se faca cunoscut locul exact in care se afla si ca cel putin deocamdata, nu vrea sa ia legatura cu nimeni.", afirma surse TvmNeamt.

Foto: mesagerulneamt.ro
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Adevăratul motiv al plecării părintelui de acolo văd că nu se spune în articol...Dumnezeu îl știe și noi îl simțim...Vă admir părinte și chiar dacă unii caută să vă diagnosticheze,eu simt că decizia pe care ați luat-o este cea mai bună.Rugați-vă și pentru mine,păcătosul,Constantin,că vă voi pomeni și eu în nevrednicia mea.Iertați!
avatar
0
2
Domnule drag, nu exista nici un diagnostic dat de nimeni. Nu inteleg cum vedeti dumneavoastra diagnostice ...
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0