25 Aprilie 19

Cel mai sarac presedinte din lume - Isi doneaza 97 la suta din salariu

  • 28 Octombrie 14
  • Actualitate
  • 2
Cel mai sărac preşedinte din lume - Îşi donează 97 la sută din salariu şi locuieşte într-o casă modestă: "Nu am nevoie de multe pentru a trăi"

    Adeseori prezentat drept "cel mai sărac" preşedinte din lume, Jose Mujica, preşedintele Uruguayului, a povestit pentru CNN despre stilul său auster de viaţă, despre legalizarea consumului şi a producţiei de canabis şi despre cei 14 ani petrecuţi în închisoare.

     "Nu sunt un preşedinte sărac. Săraci sunt oamenii care au nevoie de multe - Seneca a spus acest lucru. Eu sunt un preşedinte auster", a spus Jose Mujica într-un interviu luat de jurnalista Christiane Amanpour de la CNN.

    Fost membru în guerrilla marxistă, preşedintele Uruguayului îşi donează 97% din salariu, conduce un Volkswagen Beetle din 1987, vinde flori împreună cu soţia sa în propria casă, o locuinţă modestă din Montevideo pe care nu a schimbat-o pentru palatul prezidenţial.
 

    "Nu am nevoie de multe. Trăiesc exact cum trăiam şi când nu eram preşedinte - în acelaşi cartier, în aceeaşi casă, în acelaşi fel. Şi sunt un republican".

    Jose Mujica trăieşte asemenea majorităţii pentru că majoritatea poporului a fost cea care l-a votat, îşi motivează el stilul de viaţă, adăugând că din punct de vedere moral nu are dreptul de a trăi ca o minoritate în ţara sa.

    "Multe persoane vor bani în cantităţi mari. Nu ar trebui să intre în politică. E felul meu de a vedea lucrurile. Nu improvizez. Nu fac marketing. Aceasta este filosofia mea", a mai spus preşedintele Uruguayului.
 
CONSTANTIN BRANCOVEANU, primul voievod ales cu unanimitate de voturi

    În decembrie 2013, Uruguay a devenit prima ţară care a legalizat producţia şi vânzarea canabisului, decizie lăudată şi criticată în lumea întreagă.

    "Regularizăm o piaţă clandestină pe care vrem să o legalizăm", a explicat preşedintele uruguayan. "Nu extindem dependenţa. Încercăm să rezolvăm problema în timp util pentru oamenii care se luptă cu această dependenţă, care, ca orice altă dependenţă, este un lucru rău."

    Regularizarea consumului şi a utilizării de marijuana este o măsură împotriva traficului de droguri şi ar putea duce şi la diminuarea consumului, explică Mujica: "Încercăm să luăm piaţa din mâinile traficanţilor".

Citeste tot articolul pe: mediafax.ro

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Un articol cu adevarat deosebit pentru noi toti,cuvintele,spiritul de solidaritate umana si stilul de viata al acestui om Jose Mujica deseori prezentat drept "cel mai sărac" preşedinte din lume,sunt pline de sinceritate si modestie chiar daca are o functie importanta in stat fiind preşedintele Uruguayului,drept exemplu sa fie luat de cei care conduc tara noastra.Multumim si sincere felicitari pentru acest articol extraordinar!
avatar
0
2
RESPECT!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0