23 Mai 19

Cei care pretind că apără „minoritățile” împotriva „incitării la ură” îndeamnă ei înșiși la ură – ce pretenții poți să mai ai?

  • 14 Mai 19
  • Politica
  • 0
    "Ne iluzionăm dacă credem că partidele sunt „elitele” care sunt mai bune decât este societatea, și că ele nu ar reprezenta chipul și asemănarea societății. Altfel spus, că nu am avea exact elitele și politicienii cu adevărat reprezentativi pentru noi; sau elitele și politicienii pe care-i merităm. Și vedem această realitate foarte bine reflectată în flegmele aruncate la propriu, zilele astea, de susținătorii unor partide (autodeclarat „elitiste”) în capul susținătorului altui partid (declarat ca fiind al „rudelor proaste de la țară”); și de jignirile, gesturile de umilire, valurile de ură care au însoțit aceste flegme.

    Românii care au aruncat cu flegme spun despre ei înșiși că ar fi mai „civilizați”, mai „educați”, mai „open minded”. Dar ei nu au dovedit în nici un fel că sunt mai buni decât „proștii” și „știrbii’ în capetele cărora au scuipat – ba din contră, au dovedit că sunt sub genunchiul broaștei. Și că nivelul politicii noastre este, în general, sub genunchiul broaștei. Când „elitiștii” se dovedesc a fi chiar mai neamuri proaste decât „rudele proaste de la țară” – ce pretenții poți să mai ai? Când cei care pretind că apără „minoritățile” împotriva „incitării la ură” îndeamnă și incită ei înșiși pe toate canalele la ură împotriva unor largi pături din populație – ce pretenții poți să mai ai?

    E foarte periculos, și ar trebui să fie chiar ilegal, să îi declari pe unii români ca fiind „știrbii”, „bețivii”, „proștii”, „murdarii”, „oamenii de mâna a doua”. Am auzit și tot auzim îndemnuri la linșaj, iar linșajul online se întinde zilele astea prin toate bulele de Facebook. Politica a devenit despre „noi, cei superiori, urbani, emancipați” care trebuie să îi reducem la tăcere prin orice mijloace pe „suboamenii ăia”. Ce poate să iasă de aici? Ce urmează?" - scrie jurnalistul Catalin Sturza pe facebook.

Nota site: In poza vedem cum Cosette Chichirau (USR) lauda comportamentul sub-uman pe care l-au avut protestatarii printr-o postare in mediul online. Asta mi-a amintit de o declaratie de-a dansei, tot in legatura cu banii, in care spunea "Nu sustinem scaderea de taxe, nu avem un proiect clar legat de restructurarea surselor la bugetul Romaniei. Nu stim cum vom reechilibra bugetul. Despre marire nu va pot spune ceva clar. Statul trebuie sa faciliteze accesul pe pietele de capital externe si pe pietele de desfacere externe", a explicat, intr-un interviu pentru Ziare.com. Cititi articolul: Cosette Chichirau, USR: Nu sustinem scaderea de taxe. Statul sa dea accesul firmelor in San Francisco sau New York - Interviu video pentru mai multe detalii.

Sursa foto: Catalin Sturza
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe