24 Februarie 19

Cea mai fericita casnicie din lume

  • 16 Decembrie 14
  • Stiri de interes
  • 1
Cea mai fericită căsnicie din lume – cea în care soții se iubesc și se respectă

    „Dar şi în ceea ce vă priveşte, fiecare din voi să-şi iubească femeia ca pe sine însuşi, iar femeia spre bărbat să se-nfioare” (Efeseni 5, 33). Nu se arată aici doar dragoste, ci şi respect. (...) Nu există lucru mai bun precum căsnicia şi conlucrarea de acest fel: respect din partea femeii, iubire din partea bărbatului. Desigur, femeia care-l respectă pe bărbat îl şi iubeşte. Îl respectă ca pe capul ei şi-l iubeşte ca pe un mădular, de vreme ce şi capul este tot un mădular al trupului. Aşadar în felul acesta Dumnezeu a stabilit ca femeia să i se supună bărbatului, ca să existe pace şi înţelegere între ei.

    Căci nicăieri unde sunt mai mulţi stăpâni nu există pace. Unul trebuie să fie stăpânul. Aceasta o observăm peste tot. Oricum, acolo unde există oameni duhovniceşti există şi pace. De pildă, primii creştini ai Ierusalimului erau cinci mii de oameni, dar aveau o inimă şi un suflet. Şi nimeni nu considera că vreunul din bunurile lui era al său, ci se supuneau unul altuia. Acest lucru arată înţelepciune şi respect faţă de Dumnezeu.
 


Sursa foto: radicalonline.info

Sursa: doxologia.ro - (Sfântul Ioan Gură-de-Aur – Problemele vieţii, Editura Egumeniţa, pp. 111-112)

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Imaginea aleasa este frumoasa,curata si de suflet.Sincer totul la acest articol imi place foarte mult,este pentru noi toti crestinii cu adevarat deosebit-titlul,imaginea si toate cuvintele scrise.Aceste cuvinte sunt extraordinare,foarte frumoase,sfaturi intelepte si de credinta pentru tineri pentru a avea o viata crestina curata placuta in fata lui Dumnezeu si o familie in care sa existe implinire sufleteasca.Căsătoria este chip al unirii sufletului cu Dumnezeu si ea trebuie ridicata la înălţimea de Taina.
Multumim si cele mai sincere FELICITARI pentru un asemenea articol,cuvintele cu adevarat deosebite si de o frumusete sfanta spuse de Sfântul Ioan Gură-de-Aur sa fie pentru noi toti crestinii un model de viata,gandire si credinta - ,,Dar şi în ceea ce vă priveşte, fiecare din voi să-şi iubească femeia ca pe sine însuşi, iar femeia spre bărbat să se-nfioare” (Efeseni 5, 33). Nu se arată aici doar dragoste, ci şi respect. (...) Nu există lucru mai bun precum căsnicia şi conlucrarea de acest fel: respect din partea femeii, iubire din partea bărbatului. Desigur, femeia care-l respectă pe bărbat îl şi iubeşte. Îl respectă ca pe capul ei şi-l iubeşte ca pe un mădular, de vreme ce şi capul este tot un mădular al trupului. Aşadar în felul acesta Dumnezeu a stabilit ca femeia să i se supună bărbatului, ca să existe pace şi înţelegere între ei''
Pentru o casatorie reusita,pentru o familie unita,o conditie de baza este o împreuna-pasire în viata duhovniceasca.
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0