18 Noiembrie 18

Ce sfat le-ati da medicilor care primesc comisioane?

  • 12 Iulie 17
  • Actualitate
  • 0
    Eu am o nepoată care a terminat Medicina la Cluj şi, când a primit prima ciocolată, m-a sunat plângând că îi e ruşine şi nu ştie ce să facă cu ea. Copiii flămânzi şi deştepţi ai României luaţi în tărbacă de ironia puhavilor putrezi de bani... Mitocanii care fură 69 de milioane de euro pe cap de hectar furajat fac mişto de copiii care au şcoală cât n-o să aibă ei ani de suflat nasul în viaţa lor. Asta e România! Le doresc să primească banii şi să ştie ce să facă cu ei. Să-i ia cu echilibru. Veţi vedea oameni de la care puteţi lua şi oameni de la care nu puteţi lua bani. Să vă bucuraţi de ei şi, când puteţi să daţi, daţi la alţii mai săraci decât voi. Chemaţi un student de la Medicină şi plătiţi-i cantina pe o lună, că şi voi aţi fost studenţi săraci. Terminaţi cu prostiile! Legea de stat în România trebuie să aducă salarizarea medicilor prima dată la nivel european şi apoi să aplice resort european în domeniu. Pe mine mă distrează că medicul a devenit funcţionar public, dar din 43 de preşedinţi de Consiliu Judeţean, 18 sunt la pârnaie şi încă vreo 4 am înţeles că sunt pe ţeavă. Deci în curând România o să aibă funcţionari publici numai medici, că restul sunt la puşcărie. Ştiţi?
 

    Acesta este un aspect, iar al doilea vi-l spun de pe poziţia mea ca preot: nici eu nu fiscalizez toţi banii, că n-am la mine chitanţierul când cineva îmi dă 10 lei într-un pomelnic sau când mă duc la câte un cimitir şi capăt ceva mai mult. Daţi de fiecare dată când aveţi posibilitatea de dat. De aceea am zis: echilibru duhovnicesc în toate. Mulţumiţi frumos, daţi înapoi când e cazul. Eu n-am să uit că, la naşterea fiului meu, medicul căruia îi dusesem nişte bani în plic mi-a dat înapoi un pomelnic cu de două ori banii pe care i i-am dat eu în plic. Rămâneţi oameni! Rămâneţi oameni! Nu sunteţi insecte, nu sunteţi roboţi!
Iar când veţi fi încadraţi în sisteme care vă plătesc bine – şi mă refer acum la spitale particulare, la institute de cercetare şi altele –, veţi vedea că nu veţi mai simţi nevoia să trăiţi din altceva, pentru că acolo
veţi fi plătiţi exact pe cât lucraţi.
    La Braşov, la Institutul Inimii, la un moment dat, se dusese un nene, care s-a tot operat, s-a operat şi în fiecare dimineaţă băga câte o ciocolată în buzunarul asistentei – e caz real, nu glumesc! Şi asistenta i-a zis: Băi, omule, nu e cazul, că noi suntem plătiţi! Asistentă medicală, X de milioane pe lună… În primă fază. Şi după aceea pot creşte până la sume de Y… Cu cât e mai expertă, acolo chiar se plăteşte ce munceşti. Măi, frate, şi ăla insista. Era de loc de pe lângă Făgăraş. Şi tot îi băga ciocolata în buzunarul femeii. Asta o zi nu, o zi, două, trei, până la urmă l-a lăsat în pace. Ăla punea ciocolata, asta mulţumea. Era operat de inimă. Închipuiţi-vă că tipul acela, când s-a eliberat din spital, într-o cutiuţă a primit toate ciocolatele, cu datele când au fost primite. I s-au returnat. Pentru că nu aştepţi milă publică atunci când eşti plătit corect.
    Eu sunt disperat de medicii plătiţi corect şi care iau şpagă. Şi pe care nu-i vede nimeni. Care asumă 14 catedre, 22 de funcţii, 4 ministeriate – că avem la miniştri, de n-avem medici câţi miniştri am putea să avem.

Extras din: Pr. Constantin Necula / anatomia sufletului / Editura Agnos – Sibiu 2015
Foto: news7.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0