21 Aprilie 18

Ce oferă Ortodoxia sufletului rănit al tânărului de astăzi?

  • 13 Noiembrie 17
  • Tineri
  • 0
    În primul rând îl ajută pe tânăr să fie sincer şi să-şi dea seama că e rănit, pentru că cei mai mulţi tineri refuză să se vadă pe ei în şişi aşa cum sunt, preferă să-şi pună tot felul de măşti, care de care mai artificiale, pentru că le e teamă să se confrunte cu realitatea. Ortodoxia îl ajută pe tânăr să înţeleagă: „Da, sufletul meu e rănit de păcat, dar Ortodoxia îmi dă leacul”. Ortodoxia nu arată cu degetul şi nu face victime de dragul de a face victime.  
    Ortodoxia ne ajută să înţelegem că suntem bolnavi tocmai pentru a ne vindeca! Ortodoxia vrea să ne dea leacul de care au nevoie sufletele noastre. Dar, ca să putem primi medicamentul, trebuie să înţelegem că suntem bolnavi.  
    E o problemă foarte, foarte fină! Mândria noastră nu prea acceptă aşa ceva. Noi ne-am învăţat să căutăm să fim cei mai buni, cei mai deştepţi, cei mai frumoşi, cei mai sexy, cei mai cool, cei mai, cei mai, cei mai... şi nu ne convine să nu fim în top permanent!... Nu ne convine să recunoaştem că păcatul şi-a făcut loc în sufletele noastre, că facem de multe ori lucrarea diavolului prin păcatele în care trăim.  
    Biserica ni-L dă pe Hristos şi e efectiv ca în poveşti!… Eu dau mărturie despre asta ca unul care am trecut şi prin yoga şi prin desfrâu, grămadă! Nu îmi dau seama cum a putut Hristos să Se apropie de sufletul meu şi să mă curăţească, astfel încât, atunci când m-am căsătorit, mi s-a părut că soţia mea e prima femeie de care m-am apropiat în viaţa mea şi că m-am căsătorit fecior. Asta e senzaţia pe care mi-a dat-o Biserica! Chiar în mod special, la Taina Cununiei, înainte ca părintele să ne pună verighetele, când ne-a făcut cruce cu ele, am simţit de parcă s-ar fi întâmplat ceva şi la nivel fizic şi psihic!… A avut loc o schimbare foarte profundă, greu de descris, am înţeles că Hristos m-a făcut un alt om.     Asta face Ortodoxia, indiferent ce bube ai, te vindecă. Vrei? – asta e întrebarea.

Extras din: DANION VASILE / UNDERGROUND  
Rebelii generatiei NU  Convorbiri realizate de Romeo Petrasciuc    
Editura Agnos, Sibiu, 2007
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe
Colaboratori: www.ioanistrati.ro

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0