17 Iulie 19

Ce este discoteca?

  • 23 Iunie 19
  • Tineri
  • 0
    Pentru mine era locul în care agăţam fete, sperând să le atrag cât mai repede în păcat. Spun asta întrucât unii vor să prezinte o faţă umanizată a discotecii, care ar fi locul de întâlnire a tinerilor, care n-au alt mod de a-şi petrece timpul decât dansând.
    Şi mie îmi plăcea să dansez, dansam şi o noapte întreagă, fără probleme, până dimineaţa, şi dansam încă foarte bine… În discoteci din astea renumite, cum erau cele din Costineşti, mă duceam prin toată discoteca să văd cine dansează mai bine decât mine, şi găseam puţini… Am făcut şi sport de performanţă, şi condiţia fizică era un atu indiscutabil… Spun asta nu ca să mă laud, pentru că mi se pare o prostie să te lauzi cu dansul, ci ca să arăt că nu vorbesc despre discotecă din afară, ci vorbesc ca unul care am bătut-o destul de bine, repet: în scopuri pătimaşe. Nu contest faptul că îmi făcea şi bine să dansez, fizic, pentru că lipsa gimnasticii, lipsa sportului, lipsa dansului mă făcea să am o stare fizică de blegeală.
    Cred însă că efortul fizic pe care l-ai putea face în discotecă cu riscul pierderii sufletului, îl poţi depune şi în alt fel, prin sport – şi fără nici un fel de efecte negative pe plan spiritual.
    Unii se duc în discotecă să lege prietenii, le leagă şi rămân cu un gust amar. Chiar mă gândeam să pun pe un site o parte din scrisorile pe care le primesc de la fetele care au început viaţa sexuală dăruindu-se prietenilor lor, au fost foarte fericite la început, crezând că au dat de iubirea vieţii lor, dar după ani de zile regretă. Mă gândeam să le pun pe site – scoţând orice amănunt cu ajutorul căruia o fată ar putea fi identificată –, ca să se vadă din afară cât de mult seamănă poveştile lor, zici că sunt trase la xerox. Amănuntele par pur şi simplu nesemnificative. Eşecul a fost previzibil în toate cazurile şi s-a şi ajuns la eşec. Aşa e şi cu discoteca: te duci ca să-ţi faci prieteni, cu ei ajungi repede în boscheţi, dacă nu şi la medic, ca să faci avort. Tinerii simt nevoia să fie împreună, dar cred că unirea pe care o aduce discoteca nu e o unire reală. E o unire de suprafaţă.

Extras din: DANION VASILE - UNDERGROUND - Rebelii generaţiei NU
Convorbiri realizate de Romeo Petraşciuc
Editura Agnos, Sibiu, 2007
Taguri: discoteca?, CE, este
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe