16 Octombrie 18

Câți suntem credincioși ?

  • 04 Octombrie 18
  • Referendum pentru FAMILIE
  • 0
    Aceasta este întrebarea la care suntem chemați să răspundem prin referendum.

    Biserica este arătată cu degetul ca fiind o entitate retrogradă iar noi suntem acuzați că facem politică deși nu facem altceva decât să ne mărturisim credința în ceea ce spune Sfânta Scriptură.

    Nu știm care va fi rezultatul referendumului. Putem ști însă fiecare dintre noi de care parte suntem.

    Unii spun că sunt bani aruncați pe fereastră, un referendum inutil. Aceste argumente îmi aduc aminte de Iuda, care-și făcea griji de banii din pungă.

    Da, pot fi bani risipiți dacă fiecare dintre cei care au semnat inițiativa publică nu sunt capabili să-și asume atitudinea și să explice clar, onest, fără patimă, altor câțiva apropiați care a fost motivarea gestului lor; dacă ei și ceilalți creștini nu-și asumă responsabilitatea față de copiii, nepoții și strănepoții lor.

În ce lume vrem să ne trăiască urmașii ?

    Dacă în loc de cinci milioane și jumătate vor participa la referendum cu câțiva mai puțini cetățeni și inițiativa nu va fi validată, eu și tu și oricare altcineva cu o conștiință creștină, nu vom fi rușinați oare că nu am știut să împărtășim cu cei din jurul nostru această înțelegere a firescului?

    Nimeni nu împiedică pe nimeni să se iubească, dar este iubire și iubire. Una după cum l-a zidit Dumnezeu pe om, alta afectată de nemulțumirile omului față de propria fire. Pot fi puse la același nivel ? Cea din urmă, deși e o opțiune a unora, nu mă convinge ca fiind deplină. Îi lipsește tocmai rodul firesc. Familia așezată de Dumnezeu are la bază o iubire care poate da naștere, cu binecuvântarea Domnului, vieții. Chiar și cei ce sunt împotriva acestei înțelegeri a familiei sunt și ei rodul unei astfel de iubiri firesti.

    Fiecare dintre noi poate mărturisi în jurul său că dezintegrarea familiei nu este o ipoteză de studiu. Este o realitate pe care o vedem și o trăim deja, noi aici în Occident mai acut decât în România. Că este așa nu este de vină Europa, ci nepăsarea sau lipsa de determinare a celor ce acum câtăva vreme ezitau să mărturisească public importanța credinței și au ratat momente similare celor ce ne sunt puse în față.

    Uniunea Europeană, și noi ca parte din ea, este și va fi așa cum noi o vom ajuta să fie. Ea ne dă dreptul să decidem ceea ce vrem să devenim. Dacă noi nu ne asumăm responsabilitatea, doar comoditatea noastră este de vină.
    Dacă nu este prevăzută în Constituție familia ca fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie oricând o majoritate parlamentară poate decide simplu, în câteva ore contrariul, nesocotind evidențele firești așezate de Dumnezeu în lume. Putem să ne asumăm acest risc ?

EU CRED ȘI MĂRTURISESC FAPTUL CĂ NU ÎMI POT PERMITE SĂ NU MERG LA REFERENDUM!

Un articol preluat de la Parintele Patriciu Vlaicu.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0