19 August 19

Cateva din efectele nocive ale tv-ului asupra copiilor

  • 10 Aprilie 14
  • Stiri de interes
  • 1

Câteva din efectele nocive ale tv-ului asupra copiilor

    Ieromonahul Anatolie Berestov, doctor în științe medicale, explică detaliat modul în care televizorul dăunează sănătății copilului. În primul rând, cinescopul televizorului produce o iradiere, care conduce la dereglări neuro-somatice în organism. În urma acestor iradieri, sistemul nervos al copilului se epuizează rapid. În al doilea rând, șederea prelungită în fața ecranului de televizor sau de computer conduce la tulburări asteno-nevrotice. Din pricina lipsei de mișcare se dereglează funcționarea intestinelor, se elimină defectuos produșii de catabolism (toxinele) rezultați din metabolismul organismului și copiii se îmbolnăvesc frecvent. Cele mai multe sunt însă tulburările psiho-emoționale, determinate de acțiunea informațională transmisă pe această cale.

    Părintele Ioanichie Bălan, de la Mănăstirea Sihăstria, numește desenele animate ”ne-animate și ucigătoare” și le consideră distrugătoare de copii. (...)

    Abundența terifiantului tocește în cele din urmă sensibilitatea copilului și ca urmare acesta va dori, cu timpul, să guste senzații din ce în ce mai tari. Acesta este tocmai modul în care acționează în om patima. Patima are permanent nevoie de hrană proaspătă, deci de tot mai multe păcate. Astfel, pe viitorul adolescent nu-l vor mai impresiona crimele, cadavrele, violurile sau alte acțiuni sadice, ci chiar se va bucura de ele cu voluptate. Totul începe din stadiul desenelor animate și se dezvoltă ajungând la stări febrile, defecte de vorbire, ticuri nervoase și în ultimă instanță la nevroze persistente, căci copilul, spre deosebire de adult, încă nu distinge precis fictivul de realitate. Tot în defavoarea educației copilului este și faptul că puterea lui de discernământ este mică și nu poate selecta și înțelege emisiunile transmise, distrugându-se astfel moral.

(Florin T. Roman, Idolii vremurilor noastre, Editura Evanghelismos, București, 2010, pp. 33-36)


 

  Twitter   Delicious   Facebook   Digg   Stumbleupon   Mai multe   

 

Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
,,Părintele Ioanichie Bălan, de la Mănăstirea Sihăstria, numește desenele animate ”ne-animate și ucigătoare” și le consideră distrugătoare de copii. (...)'' absolut DEOSEBITE aceste cuvinte,imi plac foarte mult!
Imi place foarte mult acest articol,este EXTRAORDINAR,eu te felicit din suflet pentru tema deosebita aleasa,modul de abordare detaliat si pentru intreg articolul in sine!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe