25 Aprilie 19

Catedrala Notre-Dame din Paris ARDE! Este o mana criminala in tot acest vacarm? VIDEO

  • 15 Aprilie 19
  • Actualitate
  • 1
    Din start vreau sa dezaprob persoanele paralele cu invatatura Ortodoxiei si care incep sa arunce expresii de genul "Dumnezeu ii pedepseste chiar in Saptamana Mare (la Catolici)" si alte astfel de pozitii departe de adevar ... nu suntem noi Dumnezeu ca sa tragem concluzii de genul acesta!

    Construcția a început în anul 1163, pe locul unui lăcaș de cult dedicat sfântului diacon Ștefan. În 1182, episcopul Maurice de Sully a sfințit altarul, dar construcția catedralei a durat din 1163 până în 1345. - conform wikipedia.org .

Revenind la subiectul principal al articolului, ceva mi-a atras atentia vizavi de evenimentele din ultimele cateva luni din Franta...

    "Catedrala Notre Dame din Paris, unul dintre simbolurile Creștine cele mai adorate și mai celebre din orașului luminilor și din Europa, este în flăcări!

    Oricât de ispitit aș fi să consider acest incident doar o nefericită, dacă nu cumva tragică întâmplare, statistica nefastă a atacurilor împotriva simbolurilor Creștine de pe teritoriul Europei Occidentale mă pune serios pe gânduri...

    "Vandalii au jefuit biserica Notre-Dame des Enfants din Nîmes și au folosit excremente umane pentru face o cruce (pe peretele Bisericii - n.n.), iar pâinea sfiintita a fost găsită aruncată afară, printre gunoaie.

    Biserica Saint-Nicolas din Houilles a fost vandalizată în trei ocazii în luna februarie; o statuie a Maicii Domnului din secolul al XIX-lea, considerată "ireparabilă", a fost "complet pulverizată", iar o cruce suspendată a fost aruncată pe podea.

    Vandalii au devastat și au distrus cruci și statui la Catedrala Saint-Alain din Lavaur.

    Incendiatorii au dat foc Bisericii Sf. Sulpice din Paris, imediat după slujba de prânz de duminică, 17 martie 2019.

    Rapoarte similare vin și din Germania, unde patru biserici au fost vandalizate și/sau incendiate numai în luna martie. "În această țară," a explicat PI-News (Politically Incorrect News), "există un război înfricoșător împotriva a tot ceea ce simbolizează Creștinismul: atacuri asupra crucilor plasate in zonele montane, asupra statuilor sacre de pe marginea drumurilor, asupra bisericilor ... și, recent, atacuri asupra cimitirelor (crestine - n.n.)". ( D.U)" conform "Cultura Vietii".

Oare ce poate insemna asta??

    Se pare ca si Mihai Neamtu isi pune aceleasi intrebari ca si noi pe un site social ... "Tragedia Notre-Dame este dincolo de cuvinte... O bijuterie artistică în flăcări! Un simbol al creștinismului prăbușit în inima Parisului. O tristețe incomparabilă îți cuprinde sufletul.

    Nu știu detalii, dar ceea ce nu înțeleg este de ce, în ultimele săptămâni, 12 biserici istorice ale Franței catolice au fost afectate de incendii mai mari sau mai mici. Știe cineva detalii?"

Este Franta "crestina" ingenunchiata in fata ateimului din aceasta tara?
Iulian Bracau scrie si el urmatorul citat "Franta a fost invinsa. Pana acum era in genunchi iar azi a fost ucisa."

Si actrita Ioana Picoș-Făgădaru isi exprima intristarea pentru acest eveniment mondial atat de dureros: "Catedrala Notre Dame este în flăcări. Îmi pare că, încet dar sigur asistăm la încercarea de distrugere a creștinismului în Europa. Unele biserici arse, altele transformate în discoteci, altele goale și (practic) degeaba.
Să ajungem să privim biserica doar ca pe un muzeu, loc sec din care să nu mai extragem decât câteva poze în vacanță și nici pe acelea să nu le înțelegem prea mult, reprezintă o moarte duhovnicească (deci interioară) cu repercusiuni (iată) la exterior.
Poate focul de acum este o întâmplare nefericită sau poate că nu. Sper să se facă lumină în acest caz.
Cu siguranță toate se întâmplă cu voia sau îngăduința lui Dumnezeu.
Ce pedagogie reiese de aici?
Se spune că sfârșitul lumii va veni atunci când în nici o biserică nu se va mai săvârși Sfânta Liturghie.
A distruge bisericile este un prim pas, indiferent de confesiune.
Dacă nu ne coalizăm în cele de folos, ne vom risipi și nu vom mai conta. Aici, în Europa creștină!
Dumnezeu să ne ajute să înțelegem că fără Hristos nu avem nici Cale, nici Adevăr, nici Viață!
Nimic fără Dumnezeu!"

Vlad Levente Viski, director executiv al organizației MozaiQ - una dintre principalele organizații comunitare care se adresează persoanelor LGBTQIA+ din România scrie pe Facebook "Slabute glumite despre Notre Dame pana acum. Mai asteptam." ... ce ne putem astepta de la o asemenea persoana?!?

Sa ne rugam pentru Europa ... pentru viitorul normal, crestin in Europa!
 

Sursa foto: Iulian Bracau
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Nu e singura biserica arsa in aceasta zi, am mai vazut o stire ascunsa de presa in care se mentioneaza inca o biserica arsa.
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0