25 Iunie 19

Catalin Sturza: Mă voi duce să votez la alegerile europarlamentare dar voi refuza buletinele de vot la referendumul inițiat de Iohannis

  • 23 Mai 19
  • Politica
  • 0
    "Mă voi duce să votez, duminică, la alegerile europarlamentare. Stau în cumpănă între Peter Costea, candidat independent și activ, de mai bine de 30 de ani, în lupta pentru apărarea familiei, și Ioana Picoș-Făgădaru (a doua pe listele Prodemo), activă, în ultimii ani, în Marșul pentru Viață.

    Voi refuza buletinele de vot la referendumul inițiat de Klaus Iohannis. Motivele pentru care aleg să refuz buletinele, și nu să răspund „Da” sau „Nu” la cele două întrebări sunt acestea.

- Întrebările sunt neclar și chiar stupid formulate: întrebarea întâi nu cuprinde o mare parte din spectrul corupției – faptele asimilate; întrebarea a doua conține în fapt trei întrebări la care ni se cerem să răspundem în bloc (?!).

- Iar teme precum amnistia și grațierea și OUG-urile ar impune modificarea Constituției, pentru efecte practice, așadar ar necesita un alt referendum.

- Mai mult, referendumul parazitează alegerile europarlamentare și abate atenția de la temele mari și importante, la nivel european, pe care nu le văd discutate pe nicăieri. De aceea, cred că acest referendum reprezintă o campanie electorală mascată și un exercițiu de PR pentru o anumită tabără politică.

    În sfârșit, nu vreau să-i validez, prin votul meu, pe aceia care au boicotat isteric referendumul pentru căsătorie prin tot felul de manipulări și știri false – spunându-ne că referendumul din toamnă era inutil, că profita puterii (care și acum e tot organizatorul tehnic al acestui referendum), că „divizează societatea”. Când ni se cere să ne p...ăm pe el de vot la un referendum, când ni se spune că e o datorie sfântă să votăm, la un alt referendum, jumătate de an mai încolo? Așadar, asta denotă cinism, dublă măsură și o lipsă crasă de respect pentru instituțiile democratice. Cum este și instituția referendumului, de care se abuzează acum în scopuri electorale, propunându-ni-se, în fapt, o parodie; logica mă împiedică să răspund la o întrebare ciuntită sau la trei întrebări în una. Nu îndemn pe nimeni să stea acasă sau să boicoteze – spun doar că acest mod de a pune problema și acest abuz reprezintă o batjocură și o manipulare. Pe care eu unul le voi sancționa prin refuzul buletinului de vot pentru referendum, votând doar la alegerile europarlamentare." - scrie pe un site social jurnalistul Catalin Sturza.

Nota site: Sunt de acord, insa trebuie mutata atentia si spre George Simion, o persoana FARA trecut politic dar cu un trecut bogat in fapte patriotice, un tanar patriot care de aproximativ 10 ani are actiuni reale, vizibile pentru unirea Basarabiei cu Romania si nu numai!
Peter Costea nu stiu daca este o varianta buna pentru ca-l cunosc prea putin ...
Ioana Picoș-Făgădaru cred ca ar trebui sa reprezinte prima optiune pentru orice roman care isi doreste o Europa, o Romanie NORMALA, integra, pro-viata, cu reale sanse de dezvoltare, cu o vizibila libertate religioasa, un spatiu in care normalitatea este privita ca NORMAL si deviatiile de orice fel, fie ele sexuale sau de alta natura, tratate, real ajutate!
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe