21 Aprilie 18

Căsătoria homosexuală impotriva Casatoriei traditionale: Viziunea lui Doug Mainwaring

  • 20 Ianuarie 18
  • LGBT
  • 0
    Suntem angajați într-o luptă spirituală de mari proportii. Până acum, m-am folosit doar de argumente seculare care implică logica, rațiunea și experiența pentru a aborda problema căsătoriei între persoane de același sex. Asa a fost la inceput, pana cand am ajuns să mă gândesc la aceasta problema. Dar, odată ce am început să mă gândesc, sa raționez, și sa-mi examinez viața, un lucru extraordinar s-a produs: nu m-am putut opri. Motivul m-a determinat să percep legea naturală, a firii, m-a determinat să încep sa resping modul in care gandeam si actionam mai inainte de acest moment. Perceptia intuitiv profunda, mai apoi, m­-a dus la recunoasterea lui Dumnezeu. Eu sunt acum un creștin, și chiar dacă eu inca sunt atras de persoane de același sex (cu mine) – sau mai probabil – pentru că eu am atras persoane de acelasi sex – ma minunez de semnificația extraordinară a căsătoriei în planul etern al lui Dumnezeu.
    Căsătoria traditionala este sub asediu, deoarece se află în centrul Mesajului Evangheliei. Nu sunt nici un filosof nici un teolog, și nici nu sunt licentiat, dar încerc să fiu un observator informat și un rațional colaborator, pecât de bine pot. Ca un fost aparator al revolutiei sexuale, si ca barbat homosexual, care candva am promovat căsătoria între persoane de același sex, iată ce am concluzionat: Nu conteaza ce ai citit sau auzit, esenta luptei pentru redefinirea căsătoriei și a teoriei genului, în cultură, nu s-a constituit în instanțele noastre, legislatie, urne de vot sau mass-media. Acest lucru nu este o proba de forta între partidele politice, între stânga și dreapta, conservator si liberal. De asemenea, acest lucru nu este o luptă a homosexualilor vs. heterosexuali. Acesta este un război al unui regat împotriva altuia. În esenta, acesta este un razboi spiritual.
    Acceptand acest lucru ca o luptă spirituală, va determina implicatii profund personale. Trebuie să ne examinăm fiecare și să ne preocupam de propria noastră pasivitate spirituală și culpabilitate atunci cand îmbrățișam la întâmplare căile lumii. Fiecare dintre noi poartă o responsabilitate. Această luptă depinde de un singur lucru: crearea unei culturi vibrante despre adevarata căsătorie, care sa se bazeze pe participarea a milioane de persoane care apreciaza si isi asuma adevărul spiritual despre căsătorie. Acești oameni trebuie să se angajeze nu numai in ce priveste aspectele structurale, tradiționale ale căsătoriei, dar, de asemenea si in ceea ce este vital important- componenta spirituală.

Sursa: Homosexuali contra „căsătoriilor” între persoane de același sex
Foto:
rostonline.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe
Colaboratori: www.ioanistrati.ro

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0