24 Februarie 19

Cand un barbat si o femeie casatoriti sunt pregatiti sa educe un copil?

  • 19 Decembrie 14
  • Actualitate
  • 0
Cand un barbat si o femeie casatoriti sunt pregatiti sa educe un copil?

    Un barbat si o femeie odata ce se casatoresc ar trebui sa stie ca intemeierea unei famili crestine reprezinta unul dintre principalele obiective ale casatoriei si o familie crestina se intregeste doar prin nasterea de prunci.     
    Daca copilul este facut din iubire si tot cu iubire este asteptat pe lume, atunci parintii vor sti ce au de facut de la inceput, cand iubesti nu gresesti.
 

    Parintii daca vor tot binele pentru copilul lor , vor creste un copil educat si cu frica de Dumnezeu, ei vor sti pas cu pas ce au de facut inca de cand copilul se afla in pantecele mamei. Mama va sti ca pentru sanatatea pruncului va trebui sa se fereasca  sa stea in preajma fumatorilor,  sa aiva grija la alimentatie . Va sti  ca are nevoie de odihna si va sta intr-un mediu cat mai linistit, va sti sa asculte doar muzica clasica si muzica cat mai relaxanta. Copilului ii face rau o mamica agitata, stresata si mereu suparata. De aceea mami trebuie sa fie calma si bine dispusa cat mai mult.
     De asemenea mersul la Biserica si rugaciunea sunt foarte importante. Copilul a fost daruit de Dumnezeu si nu trebuie sa uiti sa ii multumesti pentru asta si sa te rogi ca pruncul  sa fie sanatos.
    Sa nu uitam ca mama are nevoie in permanenta de sprijinul sotului, el are datoria  sa se roage impreuna cu sotia si sa o ajute pe toata perioada sarcinii, caci nu este usor sa porti o asemenea responsbilitate singura. Nici momentul nasterii nu este unul usor dar cu sprijinul sotului momentul va trece mai usor. Si mai ales momentul in care mama isi va tine pentru prima data pruncul in brate, rodul iubirii, va uita toate chinurile nasterii, si ambii parinti se vor simtii impliniti.  
    Si acesta este  inceputul. Odata ce parintii vor dori ce e mai bun pentru copilul lor, odata ce au anumite principii si credinta tot va veni de la sine .
    Barbatul si femeia sunt pregatiti sa educe copilul atunci cand au credinta si isi doresc cu adevarat  un copil la varsta priceperii. Totul vine de la Dumnezeu, prin rugaciune post, infranare Dumnezeu se va milostivi si ii va ajuta, le va pune in minte gandul cel bun si ii va indruma.
Tinerii trebuie doar sa creada si sa inteleaga ca nu sunt singuri si ca daca Dumnezeu le-a dat copilul, EL stia ca ei il pot creste si iubi.

Autoare: Denisa

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0