21 Septembrie 19

Când medicii se contrazic…

  • 21 Iulie 19
  • Cultura Generala
  • 0
    O cititoare mai în vârstă îmi scrie: „În lucrarea Barbarei Seamon The Doctor’s Case Against the Pill sunt descrise aproape toate efectele secundare mai importante ale pilulelor anticonceptionale (care inhibă ovulatia). În studiile ei s-a folosit de rezultatele unor cercetări ale unor medici ginecologi americani renumiti. Iată câteva urmări asupra cărora pacientele nu sunt prevenite: efecte secundare cardiovasculare şi cerebrovasculare, infectii, sterilitate, risc de cancer ovarian, mamar, la colul uterin sau la tesutul mucoasei uterine, modificări stomacale şi intestinale, tulburări sexuale, creşterea ratei mortalitătii şi – foarte important – tulburări psihice. Nu credeti că tinerele fete ar trebui prevenite?”. 
    Am citit şi eu că pastilele contraceptive au efecte negative. Un specialist de la Serviciul German al Sănătătii Publice din Berlin spunea că WDR Koln anuntase că „de prin 1987 avem 320 de reclamatii din proprie initiativă pentru Femovan şi un număr mai redus pentru Minulet. Din aceste 320 de reclamatii, circa 210 le considerăm grave: periculos pentru viată, efecte ireversibile, urmări tardive, şi ajutor medical spitalizat sau la domiciliu”.
    Nu mă îndoiesc de faptul că orice interventie artificială în organismul uman are efecte adverse. Dacă Dumnezeu a lăsat trupul femeii într-un anumit fel, cred că modificările biologice datorate medicatiei vor duce la dereglări neprevăzute (pentru că cei care au produs medicamentele nu pot cunoaşte în totalitate structura şi functiile organismului uman…). Eu cred însă că nu efectele cardiovasculare sau cele stomacale sunt cele mai importante, ci cred că cea mai mare problemă este că pilulele anticonceptionale pot provoca avortul. Îmi dau seama că poate unele femei care le iau în mod obişnuit s-ar putea să se simtă jignite de afirmatia mea. Am citit la rândul meu pe un forum cum femei care au auzit că pilulele anti-baby pot provoca avort s-au dus imediat la ginecologii lor şi aceştia le-au spus să stea liniştite şi să nu ia în seamă această „mascată propagandă bisericoasă la înfrânare”… Şi femeile s-au liniştit.
    Ei bine, cu toate că unii doctori sustin că pilulele împiedică pur şi simplu formarea embrionului, altii sunt de altă părere. Cred că e bine să se tină seama şi de opinia acestora:
    „Pilulele anticonceptionale provoacă avort timpuriu? Ele sunt cunoscute ca o combinatie de hormoni artificiali care au rolul de a împiedica ovulatia (eliberarea ovulului). Ceea ce se cunoaşte mai putin este faptul că, de multe ori, ovulatia se produce în ciuda pilulelor de orice fel. Prin hormonii artificiali, pilula Anti-Baby are următorul efect asupra mai multor organe din corpul feminin, fie împiedicând sarcina, fie provocând avort timpuriu: 
    - asupra ovarelor, împiedicând eliberarea ovulelor (inhibitor al ovulatiei); 
    - asupra consistentei mucozitătii cervixului în colul uterin, îngroşând mucusul şi astfel îngreunând sau chiar împiedicând înaintarea spermatozoizilor spre uter şi trompele uterine; 
    - asupra tesutului mucoasei uterine, care se subtiază, având loc atrofierea glandelor, reducându-se astfel resursele de hrană (glycogen) pentru copil (inhibarea implantării, deci efect de avort timpuriu); astfel, fetita sau băietelul conceput moare de foame, în timp ce mama sa poate că râde, mănâncă, se plimbă sau participă la Sfânta Liturghie;
    - asupra trompelor uterine, în sensul că ovulul fecundat este transportat atât de lent încât nu mai ajunge la timp la implantarea salvatoare şi piere (factorul tubar, tot efect de avort timpuriu).  Având în vedere faptul că fecundarea are loc aproximativ cu două săptămâni înaintea menstruatiei aşteptate şi că pilulele omoară copilul chiar în aceste două săptămâni, menstruatia totuşi va avea loc şi femeia nici nu va şti că a fost însărcinată. 
    Steriletul are efect abortiv? După testele folosite pentru stabilirea sarcinii timpurii (beta HCG), în ciuda folosirii spiralei, fecundatia se petrece de câteva ori pe an. Prin producerea intentionată a unei congestii de iritatie în tesutul conjunctiv uterin, fixarea fătului este împiedicată şi acesta moare, de cele mai multe ori, după una sau două săptămâni.
    Ca şi pilulele, steriletul ucide pruncul, cel mai adesea înainte de menstruatia aşteptată, când femeia care fusese însărcinată poate crede că, de fapt, n-a fost. Argumentele amintite mai sus arată, aşadar, că există diferite mijloace incorect numite «anticonceptionale». Chiar dacă sunt folosite, fecundarea poate avea loc, iar pruncii sunt omorâti în primele zile ale vietii lor. Prin intermediul acestor metode sunt ucişi aproximativ acelaşi număr de copii ca şi prin metodele chirurgicale. S-a căutat ani de zile să se ascundă efectul de avort timpuriu al pilulelor şi al steriletului, ştiindu-se foarte bine că o divulgare promptă a acestui adevăr ar fi determinat multe femei să se abtină de la folosirea lor.” - Consultanti ştiintifici: Dr. Med. Rudolf Ehmann (Elvetia) şi Dr. Med. Antun Lisec (Croatia).
    „Dar cine să împiedice divulgarea acestui adevăr?”, ar putea întreba cineva… În primul rând, marii producători de anticonceptionale. E vorba de sume uriaşe pe care le-ar pierde…
    Îmi dau seama că doctorii ginecologi ar putea spune că declaratiilor medicilor care afirmă că anticonceptionalele sunt avortive sunt simple speculatii. Dar de ce nu contrazic însă cu argumente ştiintifice afirmatiile opozantilor lor?
    O ultimă precizare: se spună că ar fi apărut un nou tip de anticonceptionale, care nu au nici efecte negative asupra sănătătii femeii, şi nici nu produc avortul. Dar cine poate oare stabili dacă reclama care li se face este justificată? Producătorii? Sau cine altcineva? Doctorii ginecologi pentru care avortul este un simplu sport, un hobby aducător de bani? Nici unii, nici altii nu cred că merită încrederea noastră.
    Cel putin deocamdată, mai multi doctori creştini ne atrag atentia că pilulele anti-conceptionale sunt avortive. De ce nu am tine seama de afirmatiile lor?...

Extras din: Danion  Vasile - Tinerii şi sexualitatea - PĂCATE  NOI,  PĂCATE  VECHI
EDITURA EGUMENITA
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe