17 Iulie 19

Calea bordelului

  • 25 Iunie 19
  • Tineri
  • 0
    „Cum e la bordel? Fetele sunt profesioniste în arta erotismului. O experientă cu ele ar fi de neuitat…”
    Nu putini tineri gândesc aşa. Într-o anumită măsură au dreptate. Aşa cum un sportiv care se antrenează zi de zi ajunge la mari performante, tot aşa fetele care muncesc într-un bordel devin campioane în oferirea de plăceri trupeşti. Cunosc o sumedenie de pozitii beton, se pricep să stârnească masculul din bărbatii care le trec pragul. Perversiunile în care sunt initiate fac ca o oră petrecută în preajma lor să fie mai eficace decât citirea unui tratat despre sexualitate.
    Dacă ne gândim că fiecare dintre prostituate se află într-o concurentă acerbă cu suratele din celelalte aşezăminte similare, că încearcă să îşi multumească vizitatorii în aşa fel încât oferta rivalelor să pălească instantaneu, atunci nu este greu să întelegem de ce unii bărbati, tineri sau vârstnici, sunt clienti fideli ai bordelelor.
    Vorbind despre blazarea care apare între sotii care nu fac tot ce le stă în putintă pentru ca dragostea lor să nu se împutineze, trebuie să spunem că ea se manifestă şi în viata lor sexuală. Factorii exteriori – oboseala, stresul şi ceilalti – contribuie la răcirea dragostei lor, şi atunci până şi viata lor sexuală devine banală. În aceste conditii nu este de mirare că unii bărbati merg la bordel, acolo unde prostituatele le vor da mult mai multă atentie. Şi plăcere…
    Unii intră în bordel pur şi simplu de curiozitate, să vadă ce ar putea să le ofere o prostituată. Şi, după ce au intrat o dată, intră şi a doua oară. E ca un drog…
    Dacă nici bărbatii care au sotii şi copii nu înteleg bordelul ca pe un loc de pierzanie, oare cum ar întelege aceasta tinerii?
    Nu am intrat în viata mea în nici un bordel şi de aceea nu pot spune multe despre ce se întâmplă acolo. Un singur lucru vreau să spun: că mi se pare groaznică separarea dintre dăruirea sufletească şi cea trupească. Nu cred că poti să te culci cu o prostituată fără ca întreaga ta fiintă să fie virusată. Nu mă refer la boli venerice, mă refer la ceva mult mai grav. La o perceptie denaturată a unirii trupeşti. Omul este trup şi suflet. Sufletul şi trupul sunt interdependente. Dacă omul învată în bordel să privească actul sexual numai ca pe un mijloc de a obtine cât mai multă excitare, atunci îi va fi foarte greu ca, după ce se va căsători, să cunoască frumusetea unirii trupeşti cu sotia sa.
    Tinerii care au căpătat reflexul de a se masturba des au un mare handicap când îşi încep viata intimă, nefiind capabili să întretină raporturi sexuale în care să îşi satisfacă partenerele, pentru că organul respectiv nu mai functionează în parametri normali; tot aşa, cei care s-au obişnuit cu erotismul de bordel nu vor fi capabili (decât cu mari eforturi) de o relatie trupească firească cu sotiile lor, în care dăruirea sufletească să fie împletită cu cea fizică. Ei vor căuta întâi de toate să regăsească deliciile erotice cu care s-au obişnuit în bordel, şi astfel vor pierde tocmai esentialul: dăruirea sufletească, pentru care cea trupească nu ar trebui să fie decât un suport.
    Şi acum vom ajunge la concluzia că cei care au călcat printr-un bordel sunt predestinati să aibă eşecuri în viata sexuală cu sotiile lor (dacă ele nu acceptă perversiunile)?
    Nu, nu se poate spune aşa ceva. Pentru orice cădere există şi leacul potrivit. Numai că va fi nevoie de nişte eforturi eroice pentru ca un tânăr ce a călcat într-un bordel să ajungă mai apoi la o curătie a mintii şi a trupului astfel încât să cunoască frumusetea unirii trupeşti cu sotia sa, unire în care plăcerea trupească ar trebui să fie covârşită de dăruirea sufletească.
    Din mândrie, nici un tânăr client al prostituatelor nu va considera că va rămâne marcat de experienta negativă pe care o acumulează în bordel. Tinerii se simt stăpâni pe sufletele şi pe trupurile lor şi consideră că le este uşor să renunte la o obişnuintă sau alta. Dar învătarea limbajului sexualitătii se aseamănă învătării unei limbi străine: dacă de la început ai învătat-o greşit, îti va fi foarte greu până la urmă să înveti să vorbeşti corect.
    Ca o concluzie, îmi permit să le spun tinerilor care intră într-un bordel din curiozitate, doar ca să ştie cum să facă sex, că se autodistrug. Nu numai că vor avea o conceptie denaturată asupra sexualitătii, ci pur şi simplu se vor pozitiona într-o postură din care atunci când se vor căsători le va fi aproape imposibil să înteleagă frumusetea unirii trupeşti binecuvântate de Dumnezeu. Pentru a pune în evidentă modul în care păcatul murdăreşte sufletele, în textele religioase se foloseşte imaginea copacului bun care primeşte un altoi de la un copac neroditor. Imaginea aceasta poate fi folosită şi în cazul de fată: când un tânăr cade în mrejele unei prostituate, primeşte un altoi care îi va murdări întreaga viată…
    Dar ce, nu există pocăintă? Ba da, numai că ar fi cam aşa: un tânăr vrea să dea foc la casa în care locuieşte gândindu-se că se va salva în ultima clipă. Dar cine garantează că va fi în stare să facă aceasta?

Extras din: Danion  Vasile - Tinerii şi sexualitatea - PĂCATE  NOI,  PĂCATE  VECHI - EDITURA EGUMENITA
Taguri: bordelului, calea
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe