11 Decembrie 17

Acasă » Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
1 2 3 4 5 6 »

Un PREOT ORTODOX a ajuns sa fie JIGNIT pentru ca face MILOSTENIE

 • Ieri
 • 64
    Domnule Terente Sișu, sincer nu am timp să stau la discuții cu oamenii inteligenți ca dumneavoastră, am încă de împărțit daruri copiilor! Sunteți paranoic puțin în gândire sau din cauza ochiului afectat pe care văd că îl aveți din poza de profil nu vedeți așa bine! Pun din nou anunțul meu prin care explic de ce pun poze cu împărțirea darurilor pentru copii! În privința cui fac campanie, cred că se vede destul de clar că o fac săracilor care nu au o culoare de partid cum nu am nici eu! Dacă fac campania la BOR? Campania asta o fac pentru Biserica Ortodoxă Română de la botezul meu ... Detalii... »


Zămislirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de către Sfînta Ana (9 decembrie)

 • 08 Decembrie 17
 • 67
    Domnul şi Dumnezeul nostru Iisus Hristos, vrînd să-Şi pregătească biserică însufleţită şi casă sfîntă spre sălăşluire Lui, trimiţînd pe îngerii Lui către drepţii Ioachim şi Ana - din care a voit să iasă Maica Sa cea după trup - mai înainte a vestit zămislirea celei neroditoare, ca să adeverească naşterea Fecioarei. 
    Sfînta Fecioară Maria s-a zămislit şi s-a născut, nu după cum zic unii, de şapte luni sau fără de bărbat, ci de nouă luni şi din unire cu bărbat. Căci numai Hristos S-a născut din Sfînta Fecioară Maria, în chip negrăit şi netîlcuit, precum şti ... Detalii... »


Prin sfinţenia sa, Părintele Arsenie Boca l-a îmblânzit pănă şi pe Kalusek, cel mai înrăit torţionar din rândul securiştilor de la Braşov

 • 29 Noiembrie 17
 • 568
    "Părintele Arsenie…, pe părintele Arsenie l-au chinuit la început, la arestare, prin luna mai. Atunci, toți demonii lui Kalusek se năpusteau asupra lui; fiecare vroia să dea măcar un pumn unui ”sfânt”, ca să-și arate fidelitatea față de doctrina Partidului. Dar, spre deosebire de ceilalți deținuți, ce urlau în timpul torturii, părintele se ruga pentru bătăuși. Și, prin sfințenia sa, a reușit să-i îmblânzească. De atunci, Kalusek, șeful Siguranței Regiunii Brașov, cel mai înrăit torționar, i-a permis să primească mâncarea de la femeile ce vin zilnic la poar ... Detalii... »


Monahii şi mirenii

 • 29 Noiembrie 17
 • 70
    Viaţa creştină, atingerea stării de comuniune cu Dumnezeu, este proprie tuturor oamenilor, totuşi, aşa cum ne învaţă dumnezeiescul Grigorie, există o diferenţă între anahoret şi omul din lume în ceea ce priveşte modul de viaţă.
    Vorbind despre despătimire - şi anume că aceasta nu constă în mortificarea laturei pătimaşe a sufletului, ci în transformarea ei - el afirmă că cei ce au părăsit lumea au mai mult timp pentru a ajunge la comuniunea cu Dumnezeu, având mintea curăţită de patimi, deoarece o vor elibera prin refuzarea patimilor rele şi astfel, vor ajunge la ... Detalii... »


Mărturia Doamnei Aspazia Oţel Petrescu despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca († 28 noiembrie 1989)

 • 28 Noiembrie 17
 • 179
    "Toată viaţa mea am să fiu profund recunoscătoare Maicii Teodosia (n.r. – cu numele de Zorica Laţcu până la intrarea în monahism) că m-a dus la Părintele Arsenie Boca, acest mare stâlp al credinţei ortodoxe române. Pentru că, în aceeaşi măsură în care era un strălucit creştin, Părintele Arsenie Boca era şi un foarte bun român. Ce să vă spun? În perioada în care l-am cunoscut era în plină glorie. Se putea numi, pe drept cuvânt, duhovnicul întregului Ardeal şi, prin extrapolare, al întregii Românii. Acolo la Sâmbăta l-am întâlnit şi pe Părintele Stăniloae, care avea să d ... Detalii... »


Duhovnicul e valid doar în scaunul spovedaniei?

 • 23 Noiembrie 17
 • 96
    Şi în parc, când iese să se plimbe cu familia, nu? Asta ar fi întrebarea, nu? Nu! Duhovnicul e valid tot timpul. Dar mai cu seamă în scaunul spovedaniei...  

Obişnuieşti să apelezi la sfatul duhovnicului în orice altă situaţie, sau mergi să-i ceri sfat în special în scaunul spovedaniei?  

    La spovedanie îi spun păcatele, sfat îi cer oricând. Mai puţin nopţile, când doarme. Sau se nevoieşte. El ştie ce face. Dar nu îndrăznesc să-l deranjez de obicei. Când sunt situaţii limită, îndrăznesc să-l deranjez şi la ore mai târzii.  
... Detalii... »


Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi la copiii Cameliei Smicală

 • 20 Noiembrie 17
 • 98
„Nu văd nici un motiv pentru care acești copii să rămână departe de mama lor și separați între ei”

    Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord s-a întâlnit astăzi, 18 noiembrie 2017, la centrul de plasament din Tampere, cu cei doi copii ai Cameliei Smicală reținuți de Protecția Copilului din Finlanda. Johan-Mihail (11 ani) și Maria-Alexandra (10 ani) s-au bucurat pentru această vizită a părintelui lor duhovnicesc, cu atât mai mult cu cât au reușit, după mult timp, să se împărtășească cu Trupul și Sângele Mâ ... Detalii... »


Profesorul de Religie si Postul

 • 20 Noiembrie 17
 • 71
    S-au scris mii de pagini despre Post, despre rolul si folosul sau, insa as vrea sa ma opresc asupra unor chestiuni ce tin de legatura dintre Post si misiunea profesorului de Religie in scoala.
    In privinta Postului, ca profesori de Religie nici nu se pune problema sa abdicam de la regula lui. Suntem intr-un fel luminatori ca si slujitorii sfintelor altare, si cei cu care intram in contact asteapta mult de la noi. Trebuie sa fim modele de comportament, in clasa, in cancelarie si in societate. Intr-un fel as putea spune ca abia asteapta unii sa-si justifice neput ... Detalii... »


Care sunt consecințele ruperii comuniunii clericului cu episcopul locului?

 • 16 Noiembrie 17
 • 78
    Care sunt consecințele ruperii comuniunii clericului cu episcopul locului, în afara situației în care sfântul sinod l-ar fi sancționat pe acel ierarh?

    Dacă un cleric rupe legătura cu episcopul locului, el rupe legătura cu Biserica întreagă, și atunci toate slujirile lui nu mai sunt slujiri ale Bisericii, ci simple acte rituale pe care Biserica nu le poate recunoaște ca fiind canonice sau valide. Într-o astfel de situație, episcopul eparhiot trebuie să delege pe un alt preot să exercite responsabilitatea pastorală, deoarece prin nepomenirea ierarhului la ... Detalii... »


Doi mari actori ai Hollywood-ului s-au convertit la ORTODOXIE (VIDEO)

 • 11 Noiembrie 17
 • 265
    Jonathan Jackson, actorul convertit la ortodoxie, premiat la EMMY, isi face cruce si multumeste Sfintei Treimi si monahilor din muntele Athos!

    La min. 1.16 se poate observa cum actorul Jonathan Jackson, cand incepe multumirile, incepe cu o inchinare adusa Sfintei Treimi, gestul fiind insotit si de o exprimare verbala: “Inainte de toate, vreau sa aduc slava si cinste Tatalui, Fiului si Sfantului Duh pentru har si mila”.

    La sfarsitul scurtului discurs, la min. 2.01, actorul multumeste si “monahilor de la Athos ... Detalii... »


Poate uneori şi părintele are nevoie să-i spunem ce-i păcat, să afle şi el aceste lucruri...

 • 09 Noiembrie 17
 • 62
    Poate ar trebui şi el să-l întrebe pe credincios, aşa cum scrie în Molitfelnic, prima întrebare la spovedanie: „Crezi, fiule, şi mărturiseşti toate cele pe care le mărturiseşte Biserica Răsăritului?” Aşa trebuie să înceapă spovedania, câtă vreme vine o persoană pe care părintele nu o cunoaşte foarte bine.

Extras din: DANION VASILE / UNDERGROUND  
Rebelii generatiei NU  Convorbiri realizate de Romeo Petrasciuc    
Editura Agnos, Sibiu, 2007


Cum a rezistat Ortodoxia atâta vreme în istorie şi cum crezi că va rezista şi în continuare?

 • 06 Noiembrie 17
 • 102
    Tocmai prin jertfă a rezistat şi doar prin jertfă va rezista! Nu vrem să înţelegem că ceea ce ni se cere astăzi este să dăm o mărturie jertfelnică. Preferăm să bocim ca nişte babe la înmormântare: „Vai, ce se întâmplă! Vai, ne agresează homosexualii! Vai, se distruge familia! Vai, ne scot icoanele din şcoli, vai, vai, vai!”
    Viaţa noastră duhovnicească se rezumă la zece mii de vai-uri, în loc să înţelegem că noi trebuie să dăm mărturia cea jertfelnică, aşa cum au dat-o Sfinţii Părinţi, cum a făcut Sfântul Antonie cel Mare, când, la vreme d ... Detalii... »


Articolul lunii
Retele Sociale
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0