15 Noiembrie 18

Biserica nu face nimic?

  • 04 Noiembrie 18
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 0
    Dusmanii Bisericii publica articole contra Bisericii pe diferite site-uri, sunt deosebit de vocali la tv si la radio cand vine vorba sa jigneasca Biserica, adica ierarhii, preotii si mirenii spunand ca Biserica nu face aia, nu face cealalta, Biserica e de vina ca nu avem autostrazi, ca nu avem spitale, ca nu avem nu mai stiu ce ... de parca Biserica se ocupa cu asfaltarea de drumuri sau ar conduce statul roman.
    Din ciclul "Biserica face", va prezentam aceasta fotografie (vezi foto de mai sus) in care evidentiem actele de caritate ale Bisericii mentionate in fotografie.
    Tot mai multi oameni care probabil sufera de ignoranta, in mintea lor Biserica este "vinovatul de serviciu" pentru tot ce este rau in Romania.
    Se pare ca Biserica face mult mai mult pentru saraci, pentru oamenii in nevoie decat vor sa ne prezinte anumite persoane in media ... vezi ce face parintele Dan Damaschin, vezi ce face parintele Nicolae Tănase, parintele Minu Mititelu, parintele Danu Cristian, parintele Ardelean din Maramures, parintele Valentin sau parintele Danu Florin. Biserica Ortodoxa Romana cheltuind in anul 2017 peste 24 de milioane de euro pentru ajutorarea săracilor și alte acțiuni sociale. În ultimii 6 ani, cheltuielile sociale ale Bisericii au depășit 125 de milioane de euro.
    "În eparhiile Bisericii Ortodoxe Române funcţionează 718 de instituţii şi servicii sociale, dintre care: 159 cantine sociale şi brutării, 38 instituţii ce oferă servicii medicale şi farmacii, 93 centre de zi pentru copii, 47 centre educaţionale, 12 centre de zi pentru vârstnici, 51 centre rezidenţiale pentru vârstnici, 22 birouri de asistenţă socială şi centre comunitare, 36 centre de tip familial, 40 grădiniţe sociale şi after-school, 15 locuinţe protejate, 65 centre de informare, consiliere şi resurse, o instituţie de învăţământ pentru adulţi, 21 centre de urgenţă (pentru persoane fără adăpost, victime ale violenţei domestice şi ale traficului de persoane), 14 campusuri de tabără şi alte 104 de instituţii sociale.
    La nivelul eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române se află în derulare 617 de proiecte şi programe sociale, dintre care 451 finanţate din fonduri proprii, 74 cu finanţare publică, 15 cu finanţare externă şi 77 cu finanţare mixtă." conform basilica.ro .
   
    Nu vedeti aceste actiuni filantropice intr-o continua crestere din partea Bisericii pentru ca la televiziune o sa auziti doar de rau despre Biserica, la radio la fel, pe internet sunt site-uri special create care imprastie ura contra Bisericii ... nu uitati ca Dumnezeu ne-a dat ratiune si cu aceasta trebuie sa distingem adevarul de minciuna. Sfantul Apostol Pavel spune "toate imi sunt ingaduite dar nu toate imi sunt de folos", astfel trebuie sa discernem ceea ce trebuie sa facem, ceea ce sa credem, ceea ce este adevar si ceea ce este minciuna. Preotii pot cadea in pacat sau ispita, ierarhii la fel, noi mirenii deasemeni ... asta insa NU este o cadere a Bisericii ci a noastra personala, un pacat personal pentru care exista Taina Spovedaniei. Biserica insa are invatatura INFAILIBILA, Sfanta Scriptura spune despre Biserica urmatoarele, "Biserica este stalp si temelie a adevarului", iata ca o viata in ascultarea Bisericii conteaza atat de mult, ea insemnand implinirea invataturii Bisericii prin fapta si credinta, astfel ca prin chipul nostru, prin purtarea noastra sa se vada cat de mult bine ne-a facut noua Domnul, asemanarea cu Dumnezeu intru fapta si smerenie.
     Biserica SUNTEM NOI, tot trupul VIU si rugator catre Hristos intru dreapta credinta Ortodoxa, nu va lasati inselati, purtati-va ca fii ai Bisericii, ca adevarate madulare ale Bisericii si nu mai loviti in ceea ce reprezinta barca mantuirii care ne duce in Imparatia lui Dumnezeu.

Va recomand si articolul: Iata ce face Biserica Ortodoxa Romana in timp ce altii o INJURA!!
Taguri: Face, Biserica, Nu, nimic?
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 14
Vizitatori: 14
Utilizatori: 0