24 Februarie 19

Big Brother – Dictatura electronica

  • 23 Noiembrie 14
  • Stiri de interes
  • 1
Big Brother – Dictatura electronică

    Un film documentar despre dictatura cipurilor electronice implantabile, proiectate inițial pentru animale și folosite acum și pe oameni. Un prim experiment cu implanturi RFID (dispozitiv de identificare cu radio-frecvență) a fost făcut de ciberneticianul britanic Kevin Warwick,  care și-a implantat un cip în braț în 1998. În 2004, Conrad Chase a început să le ofere cipuri implantabile clienților VIP din cluburile sale de noapte din Barcelona și Rotterdam, care se foloseau de acestea pentru a plăti la bar.

    În 2004, Procuratura Generală al Mexicului și-a implantat 18 angajați cu cipuri Verichip pentru a controla accesul în încăperile cu date secrete. Experții în securitate au lansat avertismente împotriva folosirii cipurilor RFID pentru identificarea oamenilor, din cauza riscului ridicat de furt de identitate. De exemplu, în timpul unui asalt pe stradă, identitatea unei persoane poate fi furată foarte ușor datorită apropierii fizice de cip. Designul cipului implantabil face imposibilă împiedicarea unor astfel de atacuri.
 


Sursa foto: aparatorul.md

    Apărătorii dreptului la intimitate au protestat împotriva cipurilor RFID implantabile, avertizând asupra potențialelor abuzuri și denunțând aceste tipuri de dispozitive ca fiind “cipuri-spion”, folosirea acestora de către guverne ducând la pierderea tot mai multor libertăți civile și înmulțirea numărului de abuzuri.

    Potrivit autorităților medicale din SUA, implantarea unui cip RFID are potenția efecte secundare. Șocuri electrice, incompatibilitate MRI, reacții adverse la nivelul țesuturilor și deplasarea în corp a microcipului sunt doar câteva dintre riscurile asociate cu implanturile de cipuri RFID, potrivit unui studiu din octombrie 2004.

Pentru vizionarea documentarului: prosistemhaha.wordpress.com (sursa)

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol are un subiect de mare actualitate ce este de interes pentru noi toti, despre cipurile electronice implantabile,ce au fost proiectate inițial pentru animale si sunt folosite acum și pe oameni.Informatiile scrise sunt ingrijoratoare inca din titlu-implantarea unui cip RFID ducand la un risc ridicat de furt de identitate,la pierderea tot mai multor libertăți civile si la înmulțirea numărului de abuzuri,cipul are chiar si efecte secundare ce sunt periculoase pentru organismul uman.Multumim pentru informatiile din acest articol,ce din nefericire sunt o realitate ingrijoratoare a zilelor noastre!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0