21 Iulie 19

Biblia sectara si Biblia Ortodoxa. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta

  • 10 Ianuarie 15
  • Invatatura de Credinta
  • 6
 Biblia sectară şi Biblia Ortodoxă. Diferenţele dintre minciunile sectanţilor şi dreapta credinţă

    Biblia Ortodoxa are urmatoarele carti: Vechiul Testament are 39 de carti + 14 carti, adica 53 de carti; a lor nu are decat 39 de carti, restul le-au scos afara. Noul Testament are 27 de carti; acesta si la ei are tot atitea carti, dar este plin de greseli. Deci, Biblia adevarata ortodoxa, are un total de 80 de carti. Ei ii zic la a noastra ,,Biblia bogata” dar oare este una si saraca, oare Dumnezeu nu are numai o Biblie? Biblia este cuvantul lui Dumnezeu vorbit catre oameni, este glasul lui Dumnezeu catre om. Când ne rugăm, noi ridicam glasul catre El, iar cand citim Biblia El ne vorbeste noua, Sectarii au scos din Scriptura multe carti.

Iata greselile Bibliei sectare (biblia mucarilor):

1. Pe ea nu scrie decat, Biblia – fara a mai scrie unde este editata si de cine, scrie acolo ,,Societatea biblica”, dar care-i aceea? In Biblia ilustrata veti gasi rachete, sportivi, tineri sarutindu-se, cladiri din SUA, presedinti ai S.U.A. Orice gasesti in ele numai pe Iisus Hristos nu. Intr-un loc este o cruce fara Hristos pe ea, l-au rupt pe Iisus de pe ea: lepădare de Iisus Hristos!

2. Au scos din Vechiul Testament 14 carti: de la proorocul Maleahi pana la Evanghelia lui Matei, urmatoarele carti: Tobit, Cartea Iuditei, Cartea lui Baruh, Epistola lui Ieremia, Cintarea celor trei tineri, Cartea a treia a lui Ezdra, Cartea intelepciunii lui Solomon, Cartea intelepciunii lui Iisus, fiul lui Sirah; Istoria Suzanei, Istoria omorârii balaurului Bel, Cartea I Macabei, Cartea II Macabei, Cartea III Macabei, Rugaciunea lui Manase, au scos afara de la pagina 917 la pagina 1097, adica un total de 180 de pagini. Ce scrie la Apocalipsa: ,,De va scoate cineva din cuvintele cartii acestei prooroci, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vietii si din cetatea sfânta si de la cele scrise in cartea aceasta” Apoc. 22, 19). Si ei au scos ce au vrut ei. Numai doua Biblii in lume sunt bune si egale: Biblia ortodoxa, pe care sectarii o zic Biblia bogata si Biblia catolica. Numai Biblia si Noul Testament aprobate de Sinod sint bune. Toate drăciile le-au facut, dracii de sectari, dracii ăştia fără de coarne.

3. Nu au Psalmul 50: in orice Biblie de cind ar fi ea, Psalmul 50 este: ,,Milueste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta . . . “, psalmul de pocainta al lui David, la ei este Psalmul 51, care zice: ,,Ai mila de mine, Dumnezeule, in bunatatea Ta!“, cu totul altul este sensul la noi si altul la ei.

4. In Psalmul 96, 7, la ortodocsi spune: ,,Sa se rusineze toti cei ce se inchina chipurilor cioplite si se lauda cu idolii lor” la sectari in Psalmul 97, 7 – căci nici numerotarea psalmilor nu este identică – scrie: ,,Sint rusinati toti cei ce slujesc icoanelor si care se falesc cu idolii”, lor nu le plac icoanele, ca le-au facut idoli. Dar idolii sunt: animale, pasari, oameni, zei, astri, soarele, pietrele; la acestea sa nu te inchini. Icoana il arata pe Dumnezeu, si Moise a facut Heruvimi in cort, tot icoane.

5. Numerotarea Psalmilor este gresita, au taiat un psalm in doua, la noi este psalmul 96, iar la ei 97. Textul este foarte încâlcit.

Sursa foto: ortodoxgaspar.blogspot.com

6. În Noul Testament, la Matei 1, 20 scrie la noi: ,,Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logdnica ta”, iar la ei, la sectari scrie: ,,Pe Maria, nevasta-ta!” dar oare Maica Domnului i-a fost nevastă lui Iosif? Ce dracie! Cum s-a implinit atunci proorocia lui Isaia 7, 14: ,,Iata fecioara va avea in pintece si va naste fiu . . . “? Ce ratacire grozava, nu se naste Hristos dintr-o nevasta, ci dintr-o fecioara!

7. In Evanghelia de la Luca 1; 28, la noi scrie: ,,Bucura-te cea plina de har” iar la sectari:,,Plecaciune tie .. . .” Au inlocuit ,,Bucura-te” ca sa nu fie ca la noi la Acatist. In limba greaca scrie: ,,Herete” = bucura-te – alta greşeală a lor.

8. La Luca 1, 43, la noi scrie: ,,Si de unde mie cinstea aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu?” iar sectarii au pus: ,,mama Domnului” in loc de Maica Domnului, ei n-o cinstesc, ci o batjocoresc!

9. La Luca 1, 48, la ortodocsi scrie: ,,Ca iata, de acum ma vor ferici toate neamurile” la sectari scrie asa: ,,Ca iata de acum incolo, toate neamurile imi vor zice fericita”. Este o injosire adusa Maicii Domnului. Daca ei n-o cinstesc, atunci au ajuns s-o batjocoreasca, ca-i o femeie de rând, că a mai avut copii. Ce drăcii in capul lor!

10. Greşeli mai sunt la Tit 3, 10 si in multe locuri, asa-i Biblia lor, daca si-au stricat credinta si-au stricat si Scriptura.

11. La I Tim 3, 1: ,,De doreste cineva sa fie Episcop. . .” la ortodocsi, iar la sectari: ,, . . . sa fie episcop” cu explicatia, episcop = priveghetor, supraveghetor. Mare greşeală. Episcopii numai in Biserică îi gasim. Numai Biblia si Noul Testament tiparit de Biserică sunt bune, ca de sunt asa cum au fost si in urma cu 2000 de ani, ale lor va duc in Iad. Noi avem carti foarte vechi, scriptura nu-i de ieri sau alaltaieri. ,,TOATA Scriptura este de Dumnezeu insuflată” (II Tim 3, 16) deci toata nu numai o parte.

12. In Biblia ortodoxa gasim cuvantul preot sfintit de apostoli. La sectari cuvantul preot = batrin, deci un om oarecare de rind, mare greseala. Preotul este preot pus de sfintii Apostoli. Vezi Iacov 5, 14.

    Prima carte in romaneste este Liturghierul de la 1545 de la Minastirea Bistrita, R. Valcea; Evangheliarul lui Coresi, Brasov 1560; Noul Testament de la Alba Iulia, 1648; Bibia de la Bucuresti, 1688; Cazania lui Varlaam, Iasi 1643; Marturisirea de credinta a lui Petru Movila, 1642; Biblia de la Blaj, 1743; Biblia lui A Saguna, ilustrata, Sibiu 1853; Biblia de la 1911, de la Bucuresti; Biblia de la Iasi, 1883; Biblia de la Bucuresti, 1914; Biblia lui Galaction, Bucuresti 1936 dupa originalul ebraic; Noul Testament de la Cluj, 1941 de N. Colan; 100 000 Biblii Buc. 1975; 100 000 Biblii Buc. 1982-1983; Noul Testament 300000 1968, 1975, 1983; Mica Biblie mai multe editii. Sirbii au tiparit 500 000 Biblii, Românii 300000, iar grecii foarte putine. Aceste Biblii sint ale Bisericii, numai acestea sa le cititi. Ei se lauda cu un ratacit Cornilescu, care i-a dus la pierzare. Daca au aparut recent, de unde sa aiba ei Biblia cea adevarata?”

Parintele Ilie Cleopa
 
   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol este cu adevarat de interes pentru noi toti crestinii ortodocsi inca din titlul ce este foarte bine ales ,,Biblia sectară şi Biblia Ortodoxă.Diferenţele dintre minciunile sectanţilor şi dreapta credinţă'' ,un articol foarte bine documentat - este intr-adevar o prezentare detaliata si foarte bine argumentată a tuturor deosebirilor ce exista intre Biblia adevarata ortodoxa si Biblia sectara.
Biblia este cuvantul lui Dumnezeu vorbit catre oameni,este glasul lui Dumnezeu catre om.Biblia cea buna este Biblia Bisericii Ortodoxe,pe care scrie:Biblia sau Sfanta Scriptura,
tiparita sub indrumarea şi purtarea de grija a Preafericitului Parinte Justinian,sau Justin Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane,cu Aprobarea Sfantului Sinod.Biblia adevarata ortodoxa are un total de 80 de carti,sectarii au scos din Scriptura multe carti.
In acest articol sunt prezentate in paralel invataturile dreptei credinte care este cea ortodoxa ce sunt scrise in Sfanta Scriptura si cuvintele de o falsa credinta ce apar scrise in Biblia sectara,sectarii nu o cinstesc pe Maica Domnului ci o hulesc,ei modifica fraze si cuvinte,ceea ce duce la pierderea intelesului duhovnicesc,la pierderea adevaratei si autenticei credinte in Dumnezeu.Multumim si cele mai sincere FELICITARI pentru acest articol care este impotriva Bibliei sectare - impotriva Bibliei în traducerea lui Cornilescu dar si a tuturor celorlalte biblii aparute la diferite secte,aceste biblii sunt un fals,o inselare, o modalitate de indreptatire a ereziilor!
avatar
0 Spam
2
un sigur lucru vreau sa specific pt ca nu vreau sa intru in polemici desi se vede clar din felul scrierii ura pe care o aveti pt protestanti desi biblia asta voastra autentica si cea dreapta asa cum o numiti voi va invata sa va iubiti si dusmanii...Bine ca aveti adevarul , eu zic ca ar fi bine sa-l si practicati pt ca spune biblia ca "cel care cunoaste mult i se va cere mult" asa ca ar fi bine sa impliniti mai mult daca tot aveti cunostinta adevarului caci veti fi mai "aspru" judecati...Ceea ce vreau sa spun e ca biblia in original nu a fost scrisa pe capitole si pe versete . si sa nu mai vorbim de nivelul lingvistic si ortografic din vremea aceea..Scriere fara semne de punctuatie Organizarea bibliei in versete si capitole a fost facuta cu mult timp dupa scrierea bibliei , iar atunci cand s-a tradus biblia fiecare a impartit capitolul cum i s-a parut lui ..deci decalajul asta despre care vorbiti voi dintre versete si capitole ,faptul ca la voi este cap 50 la noi 51 , nu este nimic adaugat sau vreo erezie.
avatar
0 Spam
3
Cat despre sectari ....As vrea sa va spun ca nu stiti ce inseamna ...pt ca eu nu am vazut mai mari sectari decat ortodocsii ...ca sa intelegi uite ce inseamna sectar conform DEX .. SECTÁR, -Ă, sectari, -e, s. m., adj. 1. S. m. Partizan intolerant și exclusivit al unei doctrine politice, filosofice sau religioase. 2. Adj. De sectă sau de sectar (1); intolerant față de cei cu alte convingeri; exclusivist. – Din fr. sectaire. ....Asta asa pt cultura voastra generala , ca sa ganditi inainte de a spune ceva ..
avatar
0
4
tero_sv, nu are nimeni ura fata de nimeni, aici nu promovam ura ci adevarul!

Este total gresit sa spuneti ca "iar atunci cand s-a tradus biblia fiecare a impartit capitolul cum i s-a parut lui " si denota lipsa de informare!

Ortodocsia reprezinta credinta maa, cea primordiala, crestin originala, nu este o rasvratire eretica a unei organizatii!

Citez: ÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie mare
(creștinism, islam, budism etc.), în vederea practicării unui cult
independent, bazat pe o doctrină proprie; p. ext. grup (închis)
alcătuit din adepții unei doctrine (filosofice sau politice). – Din fr.
secte, lat. secta.
Sursa: DEX '09 (200

SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie mare
(creștinism, islam, budism etc.), în vederea practicării unui cult
independent, bazat pe o doctrină proprie; p. ext. grup (închis)
alcătuit din adepții unei doctrine (filosofice sau politice). – Din fr.
secte, lat. secta.
Sursa: DEX '09 (2009) |
Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală
| Permalink
SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica
oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei
doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.
Sursa: DEX '98 (1998) |
Adăugată de thiess | Semnalează o greșeală
| Permalink
séctă s. f., g.-d. art. séctei; pl. sécte
Sursa: DOOM 2 (2005) |
Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală
| Permalink
SÉCTĂ ~e f. 1) Comunitate religioasă care s-a separat de biserica
oficială. 2) fig. Grup de persoane izolate, care susțin o doctrină
filozofică, politică etc. /<lat. secta, fr. secte
Sursa: NODEX (2002) |
Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală
| Permalink
SÉCTĂ s.f. Grup de persoane formând o comunitate religioasă care s-a
separat de biserica oficială; (p. ext.) grup de adepți ai unei doctrine.
Clică, grup de persoane care s-au
închis în cercul intereselor lor mărunte. [Cf. fr. secte, lat. secta
< sequi – a urma].
Sursa: DN (1986) |
Adăugată de LauraGellner | Semnalează o
greșeală | Permalink
SÉCTĂ s. f. 1. comunitate religioasă care s-a separat de biserica
oficială. 2. grup de adepți ai unei doctrine filozofice sau politice. ◊
clică, grup de persoane care s-au închis în cercul intereselor lor
mărunte. (< fr. secte, lat. secta)
Sursa: MDN (2000) |
Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală
| Permalink
séctă s. f., g.-d. art. séctei; pl. sécte
Sursa: Ortografic (2002) |
Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală
| Permalink
sectă f. 1. societate de mai multe persoane cari urmează după aceleași
opiniuni, cari profesează aceeași doctrină; 2. cei ce împărtășesc o
opiniune privită ca eretică sau eronată: protestantismul posedă un mare
număr de secte.
Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929) |
Adăugată de LauraGellner |
Semnalează o greșeală | Permalink
*séctă f., pl. e (lat. secta, d. sequi secútus, a urma). Societate,
reuniune, școală filosofică: secta lut Epicur. Disidență religioasă:
secta luterană.
Sursa: Scriban (1939) | Adăugată de blaurb
avatar
0 Spam
5
Daca la ortotocsi este credinta cea dreapta ,de ce uriti oamenii de alta religie?Isus a iubit pe toata lumea ,El nu a respins pe nimeni ,si la timpul lui era multe religii si el le vorbea la toti cu dragoste asa au facut si ucenicii lui,voi sinteti ucenicii lui Isus?VOI SINTETI SECTARI am vazut multi credinciosi ortodocsi care iubea lume nu ca voi FARISEILOR....
avatar
0 Spam
6
Apropo de Preotul Ortodox Dumitru Cornilescu a murit ortodox si nu a trecut la nici o religie,problema care no stiti voi preotii ortodocsi si nu vreti sa acceptati miracolul asta este ca Dumitru Cornilescu a primit nasterea din nou de aceia voi nu primiti Adevarul asta pentru ca nu aveti Nasterea din nou ,nasterea din nou inseamna Trezire Spirituala ,va dau citeva fragmente din biblia ortodoxa. cu nasterea din nou..... Capitolul 3
1. Şi era un om dintre farisei, care se numea Nicodim şi care era fruntaş al iudeilor.
2. Acesta a venit noaptea la Iisus şi I-a zis: Rabi, ştim că de la Dumnezeu ai venit învăţător; că nimeni nu poate face aceste minuni, pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.
3. Răspuns-a Iisus şi i-a zis: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea să vadă împărăţia lui Dumnezeu.
4. Iar Nicodim a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară în pântecele mamei sale şi să se nască?
5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.
6. Ce este născut din trup, trup este; şi ce este născut din Duh, duh este.
7. Nu te mira că ţi-am zis: Trebuie să vă naşteţi de sus.
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe