22 Iulie 19

Barbatii sunt mai fericiti dupa casatorie

  • 16 Septembrie 14
  • Stiri de interes
  • 0
Barbatii sunt mai fericiti dupa casatorie

    Căsătoria, altădată un mijloc folosit de femei pentru a-şi asigura securitatea financiară, a devenit, în ultimii ani, o instituţie tot mai profitabilă pentru bărbaţi, potrivit unui studiu american.

    Comparativ cu anii 1970, tot mai mulţi bărbaţi se căsătoresc în prezent cu femei care câştigă mai bine decât ei şi care au un nivel de studii superior, potrivit acestui studiu, realizat de Pew Research Center, pe baza unor date statistice din 2007.

 

    "În trecut, atunci când puţine femei lucrau, căsătoria consolida statutul economic al unei femei. Însă, de-a lungul ultimelor decenii, câştigurile financiare obţinute prin căsătorie sunt mai mari pentru bărbaţi decât pentru femei", se afirmă în acest studiu. În 2007, aproximativ 22% dintre bărbaţii căsătoriţi în acel an şi-au ales drept partenere de viaţă femei care câştigau mai mulţi bani decât ei. În 1970, acest procent era de doar 4%.

    Examinând progresia veniturilor americanilor între 1970 şi 2007, bărbaţii căsătoriţi, femeile căsătorite şi femeile celibatare au beneficiat de o creştere cu 60% a câştigurilor lor, în timp ce pentru bărbaţii celibatari această creştere a fost de doar 16%.

    Creşterea nivelului veniturilor obţinute de femei se explică prin faptul că, în cazul celor care au vârsta ideală pentru a se căsători (30 - 44 de ani), cele care deţin o diplomă universitară sunt mai numeroase decât bărbaţii din categoria corespondentă, marcând o premieră în istoria americană.

    Chiar dacă, pentru o slujbă echivalentă, femeile câştigă în continuare mai puţin decât bărbaţii, diferenţa dintre salarii s-a diminuat. În prezent, în SUA, femeile sunt plătite, în medie, cu 71 de cenţi la fiecare dolar plătit bărbaţilor care fac exact aceeaşi muncă. În anii 1970, femeile câştigau 52 de cenţi la fiecare dolar plătit bărbaţilor pe un post echivalent.

    Recenta recesiune a întărit şi mai mult această tendinţă, bărbaţii fiind mai afectaţi de şomaj comparativ cu femeile - în SUA, 75% dintre noii şomeri sunt bărbaţi. La sfârşitul anului 2009, femeile reprezentau 47,4% din forţa de muncă din Statele Unite ale Americii, comparativ cu 46,5% cu doi ani înainte, potrivit datelor oficiale.

Sursa madone.ro
   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe