24 Februarie 19

"Bãiete, spune-i mamei tale atât: Nectarie"

  • 21 Ianuarie 19
  • Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    Sã vã povestesc o mare minune a Sfântului Nectarie. O cunostintã s-a îmbolnãvit si s-a internat la un spital la Iasi. Acolo, doctorita venea la vizitã. Bãtrâna, fiind o fire credincioasã, citea Acatistul Sfântului Nectarie. Într-o zi, îi spune doctoritei: „Vã rog sã cititi si dumneavoastrã aceastã cãrticicã, sã vedeti ce frumoasã este.” Doctorita nici nu s-a uitat, spunând cã nu are timp. Bãtrâna, la fiecare vizita a ei, a tot insistat. Sãtulã fiind de vorbele bãtrânei, a luat aceastã cãrticicã, aruncând-o pe un birou. Dupã câteva zile, având un moment de respiro, zice: „Sã citesc si eu sã vãd ce scrie aici, dacã tot a insistat bãtrâna aceea”.
    În momentul când a terminat de citit Acatistul Sfântului Nectarie, telefonul a sunat pe birou, anuntând doctorita cã singurul ei copil a avut un accident foarte grav. Plecând spre Bucuresti, unde avusese loc accidentul, ajunge în spital la bãiat care, bandajat fiind si constient, pentru cã masina era zob, îi spune doctorului care îl îngrijea: „Vreau sã rãmân cu mama.” Mamã-sa, doctorita, se asazã pe pat si spune: „Ce vrei sã-mi spui, dragul mamei?”, iar el zice: „Mamã, în timpul când mã dãdeam peste cap cu masina, mi-a apãrut un mosulet cu barbã albã, care mi-a zis: «Bãiete, spune-i mamei tale atât: Nectarie!» Mamã, ce a vrut sã zicã mosul din imaginatia mea?” Mama si-a dat seama cã sfântul i-a scãpat bãiatul de la moarte, si a devenit o bunã crestinã din acel moment.
    Oameni buni, nu uitati: fãrã rugãciune nu reusim! Dumnezeu sã vã ajute pe toti cei care sunteti în necazuri si boli, sper ca povestioara mea adevãratã sã vã aducã pe calea bunã. Mi-a fost povestitã de preotul duhovnic de la Mãnãstirea Bujoreni, pãrintele Atanasie, iar lui i-a povestit-o chiar doctorita. Dumnezeu cu voi toti! (Liliana)

Sursa: Sfântul Nectarie / Vindecãri minunate
Editura Areopag / Editura Meditatii / Bucuresti, 2012
Carte apãrutã cu binecuvântarea Înalt Preasfinþitului Arhiepiscop Justinian Chira al Episcopiei Maramuresului si Sãtmarului
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0