25 Septembrie 18

Atunci cand Sfanta Cruce strange Biserica in jurul ei precum closca isi strange puii ...

  • 13 Septembrie 18
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 0
    Momentul de rugaciune pe care l-am trait astazi imi aduce o lacrima de speranta ca Romania NU este pierduta, iar noi suntem in stare sa intoarcem fagasul tarii, care prin conducatorii ei din ultimii zeci de ani a dus Romania in situatia de a "cersi" protectie si bani de la altii. 
    Biserica Ortodoxa este singura speranta a acestei tari pentru normalitate, prin Biserica invatam sa nu furam, sa nu mintim, sa nu fim prosti, sa credem in Dumnezeul cel viu care este Hristos, sa punem mana pe carte si sa nu mai fim pacaliti de orice "neica nimeni"... Biserica ne invata mai inainte de toate ca suntem nemuritori, demni si vii intru Hristos.
    Mantuitorul spune "Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun şi povara Mea este uşoară.", prin asta intelegand ca peste multe necazuri si bucurii vom trece in aceasta lume, dar totul se va schimba in fericirea cea fara de sfarsit din imparatia lui Dumnezeu, doar daca ii vom asculta invatatura si o vom implini.
    Revenind la momentul deosebit al parohiei unde locuiesc. In aceasta zona, la intrarea in comuna exista o strada numita de catre localnici Varful Crucii, o denumire cu trimitere directa la faptul ca pe aceasta strada exista cu voia lui Dumnezeu, nu mai putin de patru cruci pe o distanta de nici un km. Ei bine, rugaciunea constituita din acatistul Sfintei Cruci si bataile inimilor noastre dimpreuna cu preotii Cristian Valentin si Daniel Şovăială, cu gandul la Dumnezeu a atins cerul, da, se poate atinge cerul prin rugaciune... indraznesc sa spun ca omul este mult mai inalt stand in genunchi la rugaciune decat in picioare injurand de mama focului ... 
    In aceste zile ce preceda referendumul pentru definirea clara a "sotilor" mentionati in constitutie, unul dintre preoti (Daniel Şovăială) aminteste de acest eveniment subliniind clar importanta lui, dupa cum am scris si noi in articolul acesta, astfel amintind prin alte cuvinte credinciosilor sensul cuvintelor Sfintei Scripturi care spun "credinta fara fapte, moarta este", iar daca nu vom merge la referendum pentru a vota ca sotii sa fie stipulati clar ca fiind un barbat si o femeie, o sa ne trezim ca in tarile din vestul, nordul Europei sau Americii ca oamenii sa se casatoreasca cu o gara, un copac, 2-3 barbati cu o femeie sau o femeie cu o alta femeie ... Romani, nu lasati Romania sa devina Sodoma!

P.S. Despre Sfanta Cruce, altarul iubirii lui Dumnezeu, ne vorbeste si Sfanta Scriptura in repetate randuri intr-un chip deosebit mentionand urmatoarele: „Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului” spune Mântuitorul însuși (Matei 24, 30), „Treci prin mijlocul cetății, prin Ierusalim, și însemnează cu semnul tau – adica al crucii (litera “I tau“ în alfabetul vechi grec avea exact forma crucii), pe frunte, pe oamenii care gem și care plâng din cauza multor ticăloșii care se săvârșesc în mijlocul lor“ (Iezechiel 9, 4), „Acesta este ca un semn care va stârni împotrivire“ (Luca 2, 34), „ne-a împăcat prin cruce“ (Efeseni 2, 16), "Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu." (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel | Capitolul 1), "Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume!" (Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel | Capitolul 6) si altele ...

Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0