15 Noiembrie 18

Astazi cand Biserica o sa cante Prohodul Mantuitorului toata Ortodoxia sufera in nadejdea INVIERII

  • 06 Aprilie 18
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 0
    Crestinatatea Ortodoxa sufera, parca vazand bataile, suferintele, jignirile, scuipaturile asupra Mantuitorului din partea creaturilor Lui, din partea oamenilor pe care Dumnezeu ii iubeste nemasurat de mult indemnand omenirea la Sfintenie cu cuvintele "Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este" sau "Fiţi sfinţi, pentru că Eu sunt Sfânt" si pentru care s-a dat sa fie pironit pe Cruce pentru pacatele noastre, pentru deschiderea Raiului oamenilor.
    Astazi mai mult ca oricand suferim, trecand printr-o saptamana apasatoare, plina de pocainta pentru Biserica luptatoare, de cuget la ceea ce a marcat pentru totdeauna omenirea, crucificarea Mantuitorului lumii.
    Un crestin care se straduieste sa traiasca in realitatea Bisericii nu are cum sa nu fie trist mai ales in aceasta saptamana, in aceasta zi a Vinerii mari in care prin versuri atat de patrunzatoare se marturiseste patimirea suprema a lui Dumnezeu pentru noi.
    Unii se pot intreba "de ce a fost nevoie sa se rastigneasca Hristos pentru pacatele noastre?". Iubirea lui Dumnezeu pentru om se revelează mai ales în jertfă, prin aceasta ea făcându-se mai evidentă: "Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El şi-a dat viaţa pentru noi" (I In. 3, 16). Sfântul Nicolae Cabasila spune, "două particularităţi îl caracterizează pe cel ce iubeşte şi îi asigură biruinţa: faptul de a face bine, prin toate mijloacele, obiectului iubirii sale şi, la nevoie, de a suferi pentru el dureri şi chinuri teribile. Această a doua mărturie de iubire este mult superioară celei dintâi, ori, Dumnezeu era neputincios să o dea fiind nepătimitor ... Atunci El născoceşte această umilinţă, caută să se pună în starea de a putea îndura dureri şi chinuri pentru a convinge de iubirea Sa pe cei pentru care va suferi atât" (Sf. Nicolae Cabasila, Viaţa în Hristos, IV) adaugand noi cuvintele Sfintei Scripturi care spun "Că aşa de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât şi pe Unul-Născut Fiul Său L-a dat la moarte pentru ea (Ioan 3, 16). "
    Astfel, dragi cititori deinteres.org, va indemn sa traim in Biserica rememorarea acestor deosebite evenimente petrecute acum 2000 de ani si consemnate de istoria crestina si ne-crestina. Dovezi istorice ale existentei lui Iisus Hristos
   
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 12
Vizitatori: 12
Utilizatori: 0