23 Mai 19

Asia Bibi, o femeie creștină din Pakistan, in pericol de a fi omorata pentru credinta ei, a ajuns in siguranta in Canada

  • 10 Mai 19
  • Actualitate
  • 0
    "Asia Bibi, o femeie creștină din Pakistan, fusese condamnată la moarte pentru că l-ar fi insultat pe Profetul Mohammed atunci când a băut apă din cana pe care o ducea unor fermieri musulmani. Când aceștia i-au cerut să se convertească, Asia Bibi a refuzat, iar aceștia au depus o plângere pe numele ei.

    De când a fost achitată și eliberată din închisoare, Asia Bibi s-a aflat sub protecție, întrucât achitarea ei pentru acuzațiile de blasfemie a stârnit proteste violente în Pakistan.

    Manifestanții au blocat intrările în capitala Islamabad și s-au bătut cu pietre cu forțele de ordine. Ei cereau ca femeia să fie spânzurată în public..." - scrie Cultura Vietii pe Facebook.

    "Asia Bibi a fost condamnată la moarte prin spânzurătoare şi şi-a aşteptat execuţia, încarcerată în cea mai mare parte a timpului în condiţii extrem de precare. Curtea Supremă a Pakistanului a suspendat în cele din urmă sentinţa anul trecut. Achitarea femeii a stârnit un val de revolte şi violenţe stradale în Pakistan, în spatele cărora s-a aflat partidul extremist islamist Tehreek-e-Labbaik Pakistan. Valul de violenţe s-a soldat cu zeci de morţi şi cu pagube de aproape două miliarde de dolari.
    Guvernatorul provinciei Punjab (a doua ca mărime din Pakistan), Salman Taseer, a fost asasinat deoarece a apărat-o pe Asia Bibi. Familia Asiei Bibi a primit numeroase ameninţări cu moarte şi a părăsit ţara, refugiindu-se în Spania. Avocatul Asiei Bibi a părăsit, şi el, Pakistanul. Pentru a potoli spiritele, guvernul pakistanez a pus-o pe Asia Bibi pe o listă neagră, interzicându-i să părăsească ţara – mulţi au zis că acest gest a echivalat cu condamnarea la moarte, de facto, a femeii. Asia Bibi a rămas izolată în carcera ei, pentru a fi protejată de furia mulţimilor din stradă. Câteva organizaţii internaţionale creştine au încercat, şi până la urmă au reuşit, să găsească o soluţie pentru a o scoate pe femeie în siguranţă din ţară. Marea Britanie i-a refuzat Asiei Bibi cererea de azil politic, pe fondul „unor îngrijorări cu privire la tulburări şi atacuri“. Asia Bibi a ajuns, în cele din urmă, în Canada, unde va fi primită în rândul unei comunităţi de creştini pakistanezi.
    Peste 1300 de creştini au fost acuzaţi de blasfemie împotriva Profetului, în ultimii 30 de ani, şi mulţi dintre ei au fost ucişi înainte de finalizarea proceselor." - scrie jurnalistul Catalin Sturza pe site-ul adevarul.ro.

    Iata ce numesc politicienii zilelor noastre "religia pacii", asta e religia pacii? De ce se promoveaza o astfel de "religie" in Europa dandu-se cu piciorul Crestinismului, adica fix ceea ce reprezinta de fapt Europa? Se vrea dizolvarea a tot ceea ce este European? De unde ura aceasta contra crestinilor? Intrebari fara raspuns, sau nu ...
 

Sursa foto: ActiveNews - "Asia Bibi"
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe