22 Octombrie 18

ANIMAŢIE DISNEY CE PROMOVEAZǍ MAME LESBIENE ȘI CASATORII ÎNTRE HOMOSEXUALI

  • 21 August 17
  • LGBT
  • 0
DOCTORIŢA PLUȘICA - ANIMAŢIE DISNEY CE PROMOVEAZǍ MAME LESBIENE ȘI CǍSǍTORII ÎNTRE HOMOSEXUALI

    Un episod din desenul animat Doc McStuffins – Doctoriţa Plușica- ce ruleazǎ pe canalul Disney Junior, episod difuzat în 5 august 2017 și dedicat preșcolarilor, înfǎţișeazǎ douǎ mame lesbiene în calitate de capi ai unei familii.
    Acest serial online e despre o fetiţǎ care-și asumǎ rolul de doctoriţǎ ce vindecǎ jucǎrii deteriorate cu ajutorul prietenilor ei.
    În episodul din 5 august, intitulat „Planul de urgenţǎ", un cuplu de lesbiene și copiii lor (sunt o familie de pǎpuși) trebuie sǎ fugǎ din casa lor din cauza unui „cutremur.” Aparent scopul episodului este de a-i învǎţa pe copii cǎ e important sǎ ai un plan de urgenţǎ. 
    „În acest episod, copiii vǎd o familie care seamǎnǎ cu familia noastrǎ,” spune Wanda Sykes, actriţa lesbianǎ care joacǎ rolul uneia dintre partenerele de același sex. „Suntem douǎ mǎmici... va fi foarte interesant pentru copiii mei sǎ vadǎ o reprezentare a familiei noastre.”
 

    Episodul aratǎ cum o femeie și un copil sunt separaţi de cealaltǎ femeie și de celǎlalt copil, iar apoi se reunesc în final.
    Sykes și-a exprimat pe Twitter satisfacţia cǎ episodul promoveazǎ relaţiile sexuale între persoane de același sex: „Sunt atȃt de mȃndrǎ sǎ fiu în acest episod. Iubirea e iubire!”
    Grupul GLAAD, care face activism pentru LGBT, a lansat o petiţie prin care îndeamnǎ oamenii „sǎ mulţumeascǎ celor de la Disney pentru cǎ încurajeazǎ vocile LGBTQ ”.
    Episodul promoveazǎ cǎsǎtoria între persoane de același sex „într-o manierǎ frumoasǎ și pozitivǎ” a scris Sarah Kate Ellis, președinte și director executiv al GLAAD. „Animaţii ca aceasta reflectǎ lumea noastrǎ realǎ, care în ziua de azi include un numǎr mare de copii crescuţi de pǎrinţi homosexuali și lesbiene care vor celebra acest moment.”
    Una dintre realizatoarele episodului menţionat, Chris Nee, este cǎsǎtoritǎ cu o persoanǎ de același sex. Într-un interviu din 2012 pe AfterEllen.com, Nee a explicat cǎ se gȃndește cu convingere sǎ gǎseascǎ moduri prin care sǎ facǎ din Doctoriţa Plușica o animaţie pro-homosexualitate. „Fiul meu, Theo, are douǎ mame și reprezintǎ o parte uriașǎ din viaţa mea ca om și a jucat un rol decisiv în felul în care vǎd lumea și personajele și în felul în care vreau sǎ creez personaje care se acceptǎ unul pe altul incredibil de mult și acceptǎ orice li se întȃmplǎ în viaţǎ”, a spus ea. 
    „E greu de știut unde sunt limitele pentru cǎ ele se schimbǎ mereu la canalele TV pentru copii,”a spus Nee în 2012 pe tema redǎrii unei cǎsǎtorii între persoane de același sex în desenul animat. „ Pot spune cǎ am fost extrem de surprinsǎ de sprijinul pe care cei de la Disney l-au dat pentru ca aceastǎ animaţie sǎ fie o voce pentru homosexuali. Aceasta e o schimbare."
    „N-am fost niciodatǎ mai mult decȃt doar acceptatǎ în lumea celor care realizeazǎ emisiuni pentru copii dar am fost surprinsǎ cǎ cei de la Disney au fost atȃt de dornici și de interesaţi sǎ facǎ îtr-un fel publicitate acestei pǎrţi a vieţii mele și a ceea ce sunt,” a spus ea. „E un real progres!”
    „Cei de la Disney sunt fericiţi cǎ pot valoriza ceea ce sunt eu și familia mea și cȃnd vorbim despre modul în care fiul meu este o sursǎ de inspiraţie pentru aceastǎ animaţie vorbim și despre familia mea și familia mea sunt partenera mea, Lisa, eu și fiul nostru, Theo. Laude celor de la Disney pentru aceasta și cred cǎ știm cu toţii cǎ lumea este în schimbare,” a continuat Nee.
    Mai devreme în acest an, reeditarea live-action (cu personaje vii, reale) a producţei Frumoasa și Bestia conţinea o secvenţǎ exclusiv despre homosexuali.
    Intriga secundarǎ, cu subtext gay, era despre faptul cǎ, așa cum spunea regizorul filmului, „LeFou este cineva care într-o zi vrea sǎ fie Gaston și în altǎ zi vrea sǎ-l sǎrute pe Gaston”. 
    Regizorul producţiei Frumoasa și Bestia în format reeditat spusese într-un interviu din 2007 cǎ-și dorește sǎ poatǎ „rupe paginile afarǎ din Biblie” cȃnd stǎ în camerele de hotel, dar puţine camere de hotel par sǎ mai aibǎ Biblie.
 
 

Sursa: Coalitia pentru familielifesitenews.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0