23 Mai 19

"Analizele creatorului de modă Răzvan Ciobanu, decedat într-un accident tragic, indicau un amestec de cinci droguri diferite."

  • 09 Mai 19
  • Actualitate
  • 0
    "Analizele creatorului de modă Răzvan Ciobanu, decedat într-un accident tragic, indicau un amestec de cinci droguri diferite. Fiul lui Andrei Pleșu a fost acuzat și reținut, tot de curând, pentru trafic de droguri – el făcea, se pare, parte dintr-o rețea care vindea droguri variate, de la ierburi și ciuperci la pastile și prafuri hard. În urmă cu câteva săptămâni, pe litoral soseau tone de droguri, aduse de mare.

    Un subiect despre care se vorbește foarte puțin și despre care presa scrie extrem de puțin – probabil că nu ar fi scris nimeni nici un cuvințel, dacă nu ar fi fost aceste cazuri recente, foarte vizibile. Drogurile au devenit, în școlile din marile orașe, o chestiune obișnuită – „iarba” deja e ceva ce aproape orice elev de la un liceu „de elită” a fumat, măcar o dată. Oricine se plimbă prin Centrul Vechi poate să aibă acces, practic, la orice. Și nu doar „elitele” au acces la droguri; ele se găsesc cât ai bate din palme. Și nu se găsesc doar în București – să găsesc inclusiv în provincie.

    Cert este că drogurile se folosesc în România mai mult și mai în masă decât acum zece sau douăzeci de ani. Pe măsură ce piața se extinde, mizele sunt, pe de o parte, „toleranța” tot mai mare din partea autorităților și, pe de altă parte, legalizarea unor droguri. Și nu putem să ignorăm faptul că piața potențială o reprezintă cartierele și școlile – adică oamenii „de rând” și copiii noștri.

P.S.: Iar cei care luptă împotriva „corupției” și cer, în același timp, „liberalizarea” atitudinii față de droguri nu sesizează un mic mare detaliu. Și anume, că drogurile sunt una dintre problemele grave care se află chiar în centrul chestiunii corupției. Și nu doar prin corupția economică aferentă (deloc neglijabilă) și prin ignorarea de multe ori voită de către autorități a gravității și a amplorii problemei. Ci și prin faptul că drogurile distrug fibra morală a unei societăți – și realmente ucid oameni. Cazurile cu care am început postarea sunt doar câteva exemple, printre multe altele. Da, când vorbim despre droguri, putem spune: iată un exemplu când vedem cum corupția (morală) realmente distruge zeci de mii de vieți, și ucide oameni." - scrie jurnalistul Catalin Sturza pe Facebook.

Sursa foto: activenews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe