25 Aprilie 19

Am ucis un oraş ca Smeredvo

  • 06 Aprilie 19
  • Despre avort
  • 0
    De  la  domnul  Antun  Lisec,  cunoscutul  luptător  pro-vita  din Zagreb (Croaţia), am primit un text cutremurător. Este vorba de un interviu luat medicului ginecolog Stoian Adaşevic din Belgrad (Serbia) şi publicat în revista Argument din 23 februarie 1996.
    Interviul a apărut sub titlul: „În cabinetul meu am ucis un oraş ca Smeredvo, fără să ştiu ce fac”. Iată o parte din acest interviu:
    -  Dr.  Adaşevic,  sunteţi  un  cunoscut  specialist  în  obstetrică  și ginecologie din Belgrad, dar din 1988 nu mai faceţi avorturi. Ba chiar aţi devenit un mare adversar al lor. Pregătiţi întemeierea „Asociaţiei pentru protecţia vieţii umane şi a familiei”. Însă, vreme de 6 ani aţi efectuat aproximativ 60.000 de avorturi. Odată chiar aţi afirmat: „Am ucis un oraş ca Smeredvo”.
    - Cred că oraşul Smeredvo are mai puţini cetăţeni, aproximativ 45.000. Am ucis fără să ştiu ce fac! Dar am înţeles că nu am dreptul să ucid, nici ca soldat, nici ca ginecolog, şi cu atât mai puţin ca „ucigaş plătit”, care aşteaptă după colţ. Am înţeles că este vorba de o fiinţă umană ca mine. După „legea creştină”, n-am dreptul să ucid fiinţa umană, născută sau nenăscută. În viaţa umană există schimbări cantitative şi calitative. Una dintre schimbările calitative este începutul vieţii umane, prin unirea a două celule, masculină şi feminină, într-o singură fiinţă. Când vedem aceasta, înţelegem că din momentul fertilizării, până la moarte, fiinţa umană este aceeaşi.
    - Aţi încetat avorturile. Vreun fapt concret a avut influenţă asupra deciziilor dumneavoastră?
    - S-a întâmplat când cineva dintre rudele mele a venit cu logodnica sa. Când am început să fac acest avort, la început am scos „mâna”, care a căzut pe faţa de masă  plină de tinctură de iod şi a început să se mişte, deoarece un nerv a căzut în tinctură şi astfel a dat comandă „mâinii” să se agite. Înainte de a-mi continua lucrul am găsit ceva pe dibuite şi mi-a trecut prin minte: „Nu mi-ar plăcea să fie un picior”. De fapt, era un „picior”. Mi-am concentrat toată atenţia să nu cadă în alcool. Dar în acel moment ceva s-a răsturnat şi câteva instrumente au căzut cu zgomot.
    Am tresărit şi am scăpat „piciorul” care a căzut pe masă şi nervul a atins alcoolul. Acum şi „piciorul” se mişca. Am continuat şi am prins din nou ceva. Era „inima” care zvâcnea.
    Mi-aduc  aminte  că  o  soră  m-a  întrebat  dacă  mă  simt  rău.  În faţa  mea  zăcea  „inima”  care  mişca.  Vedeam  mişcările  „piciorului”  şi „mâna”  care  se  contractau.  Numai  cu  vreo  zece  minute  înainte,  pe ecranul ecografului văzusem totul funcţionând... În acel moment m-am cutremurat şi am înţeles că avortul este într-adevăr ucidere! (traducere din limba engleză de pr. prof. Vasile Mihoc, Pro-Vita Sibiu)

Extras din cartea: Sarcina neasteptata - Mărturii și întâmplări adevărate, aliantapentruviata.ro
Sursa foto: biblia.citateortodoxe.ro
Taguri: Un, am, Ucis, Smeredvo, oraş, ca
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0