15 Noiembrie 18

Am intalnit atei (sau agnostici) mai CRESTINI decat crestinii de duminica ...

  • 24 Octombrie 18
  • Atei militanti
  • 0
    Tristetea zilelor noastre poate fi socotita si sentimentul acesta negativ care este un dat al comportamentului multor crestini ortodocsi care se prezinta, se invartoseaza in "ortodoxia" lor de duminica, o "ortodoxie" care nu tine mai mult de maxim cateva ceasuri, tine pana la prima mica problema, pana cand pica curentul si "crestinul" nostru injura de mama focului, pana cand s-a impiedicat de o bordura si isi mangaie rana injurand tot de aceeasi "mama a focului", da ... noi romanii nu ne-am multimit doar cu dracul, am inventat-o si pe "mama dracului".
    Tristetea este aceasta, aceasta falsitate a omului care priveste Ortodoxia ca pe o poveste frumoasa, dar cum "Capra cu trei iezi" nu este foarte important privita in viata omului, nici Ortodoxia, prin comparatie de catre acest gen de persoane nu poate fi foarte importanta.
    Se intampla ca de multe ori sa intalnesc atei, agnostici, oameni care merg la Biserica poate de maxim doua ori pe an, si atunci foarte putin, dar care sunt mult mai saritori la suferinta celui de langa ei, care atunci cand dau o fac regeste, o fac din tot sufletul si constienti ca cel care primeste acel "dat" are nevoie mult mai mult de acest gest decat el. Dragi crestini, nu fiti caldicei, Sfanta Scriptura este drastica cu astfel de persoane care iubesc mai mult ignoranta decat ADEVARUL, "stiu faptele tale; ca nu esti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte! Astfel, fiindca esti caldicel - nici fierbinte, nici rece - am sa te vars din gura Mea.” (Apoc 3 ,15-16) Fiti sinceri in trairea voastra crestina si nu uita "sa-l iubesti pe Domnul Dumnezeul Tau din toata inima ta, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata puterea ta: aceasta este intaia porunca. Ce-a de-a doua este asemenea ei: sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti” (Mt. 22, 37-39). Crestinul caldicel, omul jumatatilor de masura ... Nu trebuie sa uitam ca un talhar (cel de pe cruce, de langa Crucea Mantuitorului), un criminal a fost PRIMUL om care a intrat in Imparatia lui Dumnezeu, o sa va surprinda dar multi din cei care nu se afiseaza ca fiind ei "tare credinciosi" dar care vin sau nu toate duminicile la Biserica, sau toate sarbatorile Bisericii, o sa mosteneasca Imparatia Cerurilor inaintea celor care isi tocesc incaltamintea pe drumul catre Biserica... este bine sa mergem la Biserica si ZILNIC dar tot Sfanta Scriptura ne atrage atentia prin cuvintele Sfantului Apostol Pavel: "CREDINTA fara fapte, MOARTA este".
    Ortodoxia este cel mai de pret dar al lui Dumnezeu dat omului, este Biserica unde omul se intalneste si se uneste cu Hristos, cu Dumnezeu, este trupul viu si rugator intru dreapta credinta catre Hristos, este viata vesnica in definitiv ... ce poate fi mai important decat aceasta?
    Multi se intreaba, de ce am crede in Credinta Ortodoxa, de ce am fi credinciosi? Pentru ca se intampla sa mergi la Sfanta Liturghie si o Sfanta Icoana sa planga fara ca tu sa ai vre-o explicatie stiintifica pentru aceasta, pentru ca se intampla de Sfanta Inviere a Mantuitorului ca Dumnezeu sa ne arate minuni mai presus de orice, pentru ca Duhul Sfant se pogoara peste noi la rugaciune intr-un mod in care plansul la rugaciune il simti ca pe o izbavire de rau si un torent de bucurie, de inaltare mai presus de tot ceea ce inseamna trecator in lumea aceasta ... Ortodoxia este calea catre Hristos cel adevarat, este adevarul lasat de Dumnezeu si temelia pe care sta Hristos sa primeasca Crucea fiecaruia pentru a da in schimb eternitatea fericirii.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 14
Vizitatori: 14
Utilizatori: 0