22 Octombrie 18

Ajutor in temnita

  • 25 Iunie 17
  • Sfinti crestini
  • 0
    Din îndepărtata Suedie a sosit pe adresa mănăstirii o altă mărturie despre prezenţa sfântului lângă un întemniţat. Fiind de doisprezece ani în acea ţară, omul se afla acum pe nedrept întemniţat şi condamnat la trei ani de închisoare. După ce au trecut cinci luni de închisoare, într-o celulă întunecoasă, în timp ce aştepta verdictul Curţii de Apel din data de vineri, 18 decembrie 1981, bărbatul a primit în ajun o vizită minunată. Pe la ora 3 noaptea s-a sculat brusc şi s-a ridicat din pat. Cu puţin înainte de a se dezmetici pe deplin a văzut în faţa lui un om înalt, slab, cu barbă, îmbrăcat cu o haină lungă, albă. Acesta a început să-i zâmbească. Necunoscutul a fost întrebat în suedeză cine este. A răspuns în greceşte: „Mâine veţi afla la tribunal vestea eliberării”. Deţinutul a insistat în continuare să afle identitatea celui pe care îl avea în faţă şi de unde ştia acea veste. A primit acelaşi răspuns: „Mâine veţi afla la tribunal vestea eliberării”. Îndreptându-şi privirea către uşă, întemniţatul a văzut că era încuiată. Întorcându-se apoi spre ciudatul vizitator nocturn a văzut ceva ce a mărturisit că nu va uita niciodată. L-a văzut pe necunoscut cum s-a micşorat, iar apoi s-a înălţat în partea de sus a celulei şi brusc a dispărut din faţa sa. S-a închinat şi într-un târziu a adormit, fiind convins că Dumnezeu l-a învrednicit să fie martorul unei minuni.
A doua zi, la tribunal, după mai multe ore de şedinţă, preşedintele s-a ridicat şi i s-a adresat: „Dumneavoastră puteţi să plecaţi”. Fostul deţinut a îngenuncheat, şi-a făcut semnul sfintei cruci şi a plecat. Pe drum a dat telefon părinţilor săi şi le-a spus că fusese achitat. Părinţii i-au spus că au aflat această veste încă din ajun. „De unde, oare?” n-a întârziat să vină întrebarea. „Ne-a spus sora ta care deunăzi s-a dus să se roage pentru tine la Sfântul Efrem, la Nea Macri”. Dând telefon surorii sale, aceasta i-a confirmat că, într-adevăr, joi după-amiaza a fost la mănăstire şi, după îndelungi şi fierbinţi rugăciuni, a simţit că a doua zi fratele ei va fi eliberat. Bărbatul mărturiseşte şi faptul cutremurător că nimeni dintre rudele sale nu cunoscuse dinainte ziua judecăţii.
    După alte câteva zile fostul deţinut a primit, de la sora lui, icoana sfântului Efrem şi s-a cutremurat: nu era altul decât enigmaticul său vizitator!
    Când a sosit mai târziu în Grecia, primul lucru pe care l-a făcut a fost să viziteze Mănăstirea Sfântului Efrem pentru a se închina la moaştele acestuia, mulţumindu-i.
 

Extras din: Noi minuni ale Sfântului Efrem. Minuni cu copii născuţi şi nenăscuţi, Editura Egumenița, 2009
Taguri: ajutor, In, temnita
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0