23 Mai 19

Aflarea unui doctor bun…

  • 07 Mai 19
  • Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    Mă numesc Daniel Dascălu, am douăzeci şi nouă de ani şi sunt din Dej. Aş vrea să vă povestesc o întâmplare pe care am trăit-o nu demult şi care cred că trebuie mărturisită după cum mi-am promis! Mama mea a avut ceva probleme de sănătate care necesitau o intervenţie chirurgicală, drept pentru care, după mai multe investigaţii, am ajuns şi în momentul în care trebuia să se interneze în spital la Cluj, la un doctor cu un oarecare renume în domeniul specializării lui. Înainte de a merge să se interneze, am citit şi eu şi mama mea, Acatistul Sfântului Nectarie, despre care spre ruşinea mea, deşi sunt profesor de religie, am aflat foarte târziu. Şi, după ce am citit viaţa acestui mare sfânt contemporan, am îndrăznit să îl rog să facă în aşa fel încât să se termine totul cu bine. 
    În ziua programată pentru internare am ajuns la spital la 8:40, motiv pentru care acel doctor (care fie vorba între noi, nu are ce să caute într-o instituţie unde sunt trataţi oamenii) s-a manifestat foarte vocal şi arogant, spunându-ne că trebuia să fim la ora 8, deşi nu ne anunţase cu privire la oră absolut nimic, zicând doar să fim acolo dimineaţa. Tonul acesta m-a făcut să îmi ies din pepeni, drept urmare am luat-o pe mama şi am ieşit cu gândul de a merge în altă parte, chiar la privaţi, cu riscul de a plăti o sumă mare. Am venit acasă şi lucrurile au mers într-o direcţie favorabilă nouă, cu ajutorul Sfântului Nectarie, în sensul că mama a aflat de un domn doctor de la Spitalul Militar, care a operat-o şi care a făcut-o bine. Privind retrospectiv, mă gândesc că reacţia virulentă, chiar agresivă, a primului doctor nu a fost întâmplătoare şi că Sfântul Nectarie a intervenit, aşa cum a întors un călugăr de la operaţie, lucru pe care l-am aflat din viaţa sfântului, făcând-o pe mama să meargă la alt doctor care a făcut-o bine. Mama e convinsă de faptul că Sfântul Nectarie a salvat-o de la o posibilă nenorocire!
    Poate o să vi se pară banală întâmplarea mea, însă am promis că dacă totul va decurge bine, o să mărturisesc asta, dat fiind faptul că ştiu că aveţi în vedere multele minuni pe care acest sfânt le face asupra celor care îl cheamă în ajutor.
    Doamne, ajută!  
 
(Daniel Dascălu)

Extras din: Sfântul Nectarie – Minuni în România
Ediţie îngrijită de Ciprian Voicilă - Editura Egumeniţa
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe