20 Iunie 19

Actrita Ioana Picoș-Făgădaru: Evenimentul de ieri de la Catedrala Națională a însemnat o lecție de diplomație.

  • 01 Iunie 19
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 2
    "Evenimentul de ieri de la Catedrala Națională a însemnat o lecție de diplomație.
    Părintele Patriarh Daniel a demonstrat ce înseamnă să fii o gazdă exemplară, corectă.
    Foarte important! NU a existat rugăciune împreună! A fost rugăciune consecutivă, așa cum se întâmplă de exemplu la Mormântul Sfânt.
    Nu în ultimul rând, președintele Iohannis care a evitat Catedrala Națională de atât de mult timp, acum a fost nevoit să vină. În definitiv, el l-a invitat pe Papă (ce ironie!)
    Pe tot parcursul evenimentului, am simțit o imensă bucurie pentru că sunt ortodoxă.
    Atunci când corala ortodoxă a interpretat cântările ortodoxe pascale, cu acustica din Catedrală, senzația era că efectiv se aude cântare din cer. Felicitări pe această cale tuturor membrilor în frunte cu dirijorul Mihail Buca.
    Personal sunt împotriva ecumenismului, nu m-am rugat împreună cu Papa (cu el au spus rugăciunea catolicii care erau prezenți la eveniment) și niciun ierarh ortodox nu a făcut-o. Am spus rugăciunea Tatăl Nostru împreună cu ortodocșii.
    Având în vedere că în Occident, în special în Italia, foarte multe parohii ortodoxe române folosesc în mod gratuit bisericile catolice pentru a face slujbele ortodoxe (ca să fiu exactă citez din cuvântul Preafericitului: ”Biserica Romano-catolică a pus la dispoziţia comunităţilor ortodoxe româneşti 426 lăcaşuri de cult, 306 în Italia şi 120 în alte ţări din Europa Occidentală”), PF Daniel a făcut un gest diplomatic exemplar care nu a încălcat canoanele.
    Din punctul meu de vedere, Ortodoxia este Dreapta Credință și nu voi considera niciodată altceva dar trebuie să fim conștienți că nu agresivitatea ne folosește ci trezvia, fermitatea și diplomația.
    Felicit Biserica Ortodoxă Română pentru (încă) o lecție despre cum se realizează un eveniment la cel mai înalt nivel. Ireproșabil." - a scris actrita Ioana Picoș-Făgădaru pe Facebook.
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Cu asa gandire ecumenista imi pare rau ca team votat
avatar
0
2
Ce e ecumenist in postarea Ioanei? Biserica Ortodoxa Romana NU a incalcat cu nimic invatatura Bisericii. Dumneavoastra habar nu aveti care e invatatura Bisericii daca ganditi in asa fel ...
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe